Γενικά Ελλάδα

Δημοσκόπηση βόμβα για πρώτη φορά: Η απόλυτη ανατροπή με ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και Χρυσή Αυγή!

Ελλάδα


Η νέα δημοσκόπηση έρχεται από την εταιρεία Βridging Europe και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Χωνί την Κυριακή (25.09.2016).

Η δημοσκόπηση της Bridging Europe δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22,4% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 18,4%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 7,4% εκτοπίζοντας τη Χρυσή Αυγή και ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) με 4,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, εκτός Βουλής μένουν Το Ποτάμι που συγκεντρώνει 1,1% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%.

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαμβάνει 2,5%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη 2,1%. Εξαιρετικά υψηλό και αυτή τη φορά το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φτάνει το 26,1%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκοπησης της Bridging Europe:

Το 44% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε στη ΔΕΘ σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 30% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε» περισσότερα από τον πρόεδρο της ΝΔ. Το 26% δεν πήρε θέση.

Επίσης, το 71% δηλώνει πως διαφωνεί με την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στους υπερθεματιστές και το 26% συμφωνεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει τη Σύνοδο του Νότου στην Αθήνα ενίσχυσε την εικόνα της χώρας και το 21% θεωρεί πως ζημιώθηκε.

Η δημοσκόπηση της Bridging Europe, που δημοσιεύεται στο ΧΩΝΙ, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, αλλά και τους πολίτες στην πλειοψηφία τους να χαρακτηρίζουν νίκη της κυβέρνησης και της χώρας τη συμφωνία στο Eurogroup.

Επίσης, η πλειοψηφία των πολιτών λέει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν ήταν στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 20.3%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 18,4%.

– 6 στους 10 Ελληνες θεωρούν νίκη της Ελλάδας τη συμφωνία του Εurogroup

-«Με τον Κυριάκο στην εξουσία θα ήταν χειρότερα» λένε 6 στους 10

– 7 στους 10 Ελληνες θεωρούν ότι οι δηλώσεις Μπακογιάννη συμφέρουν τους δανειστές

– 8 στους 10 Ελληνες βλέπουν νίκη της κυβέρνησης και στα εργασιακά

Πηγή: Fimes.gr


Αφήστε ένα σχόλιο