Γενικά Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- ΒΟΜΒΑ: O απόλυτος ΤΡΟΜΟΣ στου Μαξίμου

ΕλλάδαΝέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκιμάζουν και νιώθουν απογοητευμένοι από την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, οκτώ στους δέκα πολίτες νιώθουν απογοήτευση και συγκεκριμένα το 83,85 αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.

Eπίσης αρνητικό είναι το αίσθημα των πολιτών για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς το 76,7% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 74,65 βλέπει πως υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από τη διαδικασία αδειοδότησης.

Πάντως, από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης φαίνεται πως είναι έκδηλο το συναίσθημα της ανησυχίας για τα χειρότερα σε ποσοστό 83,1%, ενώ μόνο το 12% νιώθει πως υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Νέα δημοσκόπηση καμπανάκι για το Μαξίμου

Αναφορικά με το πώς νιώθουν οι πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% απαντά απογοήτευση, το 34% οργή και θυμό, το 9,3% δυσπιστία, το 7,3% ανοχή και το 7,7% νιώθει κατανόηση.

Η παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κρίνεται μη ικανοποιητική από το 72%, ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν το 13,2% των πολιτών.

Στην αντίστοιχη ερώτηση για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, μη ικανοποιημένο δηλώνει το 51,4% και ικανοποιημένο δηλώνει το 31,8%.

Στην ερώτηση ποιός από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς έχει καλύτερο σχέδιο, η πλειοψηφία σε ποσοστό 45,95 απαντά κανείς, ενώ ανάμεσα στους δύο προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 33,7% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 15,2%.