Γενικά Ελλάδα

Δημοσκόπηση – «βόμβα» της «Εφημερίδας των Συντακτών» – Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα


Τη δυσπιστία των πολιτών για το βασικό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου περί εξόδου από τα Μνημόνια και επιτυχίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου αποτυπώνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Prorata, οι ψηφοφόροι βλέπουν μόνο τα επώδυνα μέτρα και αμφιβάλλουν για την προοπτική εξόδου από τα Μνημόνια. Στους πολίτες «μέτρησαν» πιο πολύ τα μέτρα που ψηφίστηκαν από τη Βουλή για μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων, κι όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η «ψαλίδα» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κερδίζει έξι μονάδες από τον Μάιο και φτάνει στο 36%, ενώ το κυβερνών κόμμα μένει στάσιμο στο 20%. Το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, χαρακτηρίζει τη συμφωνία «κακή ή μάλλον κακή», έναντι του 30% που τη θεωρεί «καλή ή μάλλον καλή».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει στο 14% από 11% τον Μάιο, το ΚΚΕ πάει στο 13% από 9%, ενώ το Ποτάμι κερδίζει δύο μονάδες και βρίσκεται στο 9%. Η Χρυσή Αυγή μένει στάσιμη στο 9%, ενώ στα ίδια επίπεδα με τον Μάιο παραμένει και η Ένωση Κεντρώων που βρίσκεται στο 8%.

Η Λαϊκή Ενότητα ανεβαίνει στο 4% από το 2% του Μαΐου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντίθετα πέφτουν στο 2%, από 5% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα διεξήχθη στις 19 και 20 Ιουνίου, δηλαδή το διήμερο μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

 

πηγή:

newsbomb.gr