Γενικά Ελλάδα

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ για μεγάλη ελληνική επιχείρηση: Απλήρωτοι για πέντε μήνες οι εργαζόμενοι

Ελλάδα2

Προχώρησαν το πρωί σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης της εταιρείας, εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι για πέμπτο μήνα.

Ήδη, μέσα στο εργοστάσιο, στον αίθριο χώρο κοντά στην πύλη, βρίσκονται παραταγμένα στρατιωτικά οχήματα και αρματοφορείς, με αναρτημένα πανό που γράφουν «SOS» επάνω στο σήμα της ΕΛΒΟ.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης της εταιρείας, εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, ενώ την προσεχή Τετάρτη, 15 Ιουνίου, προσανατολίζονται, σε συνεργασία με το ΕΚΘ και με άλλους εργαζομένους ΔΕΚΟ της πόλης, να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Απλήρωτοι για πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ ζητούν από την κυβέρνηση να καταβληθούν υπόλοιπα, από πενταετή σύμβαση του 2002, για στρατιωτικά οχήματα διαφόρων τύπων που παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και λόγω της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε δεν έχουν μέχρι σήμερα πλήρως εξοφληθεί, προκειμένου να εισρεύσει χρήμα στην εταιρεία για να πληρωθούν. Ζητούν, επίσης, να έρθει έργο στην εταιρεία, μέσω της επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να «τρέξει» διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο, που αφορά την ανακατασκευή και παράδοση 92 αρμάτων.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr