Γενικά Ελλάδα

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ…ΠΤΩΧΕΥΣΕ….ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ…

ΕλλάδαΤίτλοι τέλους για ΔΟΛ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πτώχευσης, πόσοι εργαζόμενοι στον δρόμο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ιστορικό δημοσιογραφικό όμιλο ΔΟΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης ενημέρωσε τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ ότι άρχισαν οι διαδικασίες πτώχευσης του ομίλου.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που παρασχέθηκαν η ενημέρωση εκ μέρους των τραπεζών είναι προφορική και σύντομα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για την πτώχευση του ΔΟΛ

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρακούσης ανέφερε ότι η Alpha Bank και οι άλλες πιστώτριες τράπεζες έχουν εκκινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης του ΔΟΛ.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο Σταύρος Ψυχάρης θεωρείται αποχωρών μέτοχος.

Σε ό,τι αφορά στα άμεσα οικονομικά του ΔΟΛ, μετά βίας υπάρχουν στα ταμεία χρήματα ώστε να τυπωθεί το «Βήμα της Κυριακής» αυτή την εβδομάδα, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα «Νέα».

Ήδη έχει συγκλιθεί συνέλευση εργαζομένων, η οποία πάντως συνεδριάζει σε θολό τοπίο, καθώς εξαιτίας των νέων διατάξεων του Πτωχευτικού Κώδικα δεν είναι επαρκώς διευκρινισμένες οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν εκ μέρους των τραπεζών.

Σημειώνεται, πως με το λουκέτο και την πτώχευση του ΔΟΛ θα μείνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι του Ομίλου, οι οποίοι δούλευαν απλήρωτοι για μήνες, ενώ ο μεγάλος αριθμός τους καθιστά αδύνατη την απορρόφησή τους στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Πηγή:

allothema.com


Αφήστε ένα σχόλιο