Γενικά Ελλάδα

ΔΥΣΤΥΧΩΣ: Σας μεταφέρουμε άσχημα νέα- Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ όλοι οι πολίτες

Ελλάδααπογνωση

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδος – Στο σφυρί οικία από το Δημόσιο ακόμη και για 500 ευρώ – «Αφωνία» από τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη

Να καταρρέει δείχνει το αφήγημα της κυβέρνησης περί «πλειστηριασμών παραδειγματισμού» μονάχα σε έχοντες, δηλαδή σε κατοικίες στις ακριβές περιοχές της χώρας κι όχι σε λαϊκές περιοχές. Όπως από την Κυριακή αποκάλυπτε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ήδη εκπλειστηριάζονται κατοικίες για χρέη 500 ευρώ ενώ στόχος έχει γίνει και η α’ κατοικία. Κι όλα αυτά σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Νέας Ιωνίας, το Περιστέρι της Νίκαιας, του δοκιμαζόμενου από την ανεργία Λαυρίου κι άλλων περιοχών που κάθε άλλο παρά ως ακριβές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Χαρακτηριστική είναι η «αφωνία» του υπουργού Οικονομίας κι αρμόδιου για το άνοιγμα μαζί με αυτόν της Δικαιοσύνης, κυρίου Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έχει αποφύγει να αναφερθεί στο «κύμα» πλειστηριασμών που εξελίσσεται. Σύμφωνα με πηγές ήδη το θέμα πλήττει εσωκομματικά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ακόμα και μέλη του στη βόρεια Ελλάδα συμμετείχαν σε ακτιβιστικές ενέργειες. Σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις κινούνται κυρίαρχα από το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η κυβέρνηση χάνει δυνάμεις από τα αριστερά κυρίαρχα διότι καταρρέει η άποψη περί πλειστηριασμών των «στρατηγικά μπαταχτσήδων».

Όμως και από το κόμμα της ΝΔ εκφράζονται αρνητικά για τα φαινόμενα τύπου «Ισπανίας» που εξελίσσονται καθώς διαμηνύουν πως η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ουδέποτε συναίνεσε σε εκπλειστηριάσεις και πως αν αυτό ποτέ γινόταν όντως θα αφορούσαν τους «strategic defaulters» κι όχι τις λαϊκές συνοικίες.

Τα παραδείγματα είναι πλέον πολλά. Χθες, στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας -ενός διαμερίσματος 80 τ.μ.- μιας εξαμελούς οικογένειας.