Γενικά Οικονομία

Έχεις χρήματα που δεν έχεις δηλώσεις; Ορίστε τι σε περιμένει από τον Οκτώβριο!

Οικονομία2

Πρόβα περιουσιολόγιου είναι οι δηλώσεις πόθεν έσχες που θα κληθούν να υποβάλλουν από 1η Οκτωβρίου ως 31 Δεκεμβρίου χιλιάδες βουλευτές, δημοσιογράφοι, δικαστικοί, γιατροί, αστυνομικοί, αιρετοί και γενικότερα όσοι είναι υπόχρεοι δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Σε αυτή τη δήλωση όμως θα πρέπει να δηλωθούν κυριολεκτικά τα πάντα, από χρήματα μέχρι τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας είτε αυτά είναι κατατεθειμένα σε κάποιον λογαριασμό του εσωτερικού ή του εξωτερικού, είτε είναι … θαμμένα στον κήπο ή κάτω από το στρώμα!

Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί και στο taxisnet υπάρχει και η σχετική φόρμα στο www.pothen.gr.


Με βάση τις υπουργικές αποφάσεις δηλώνονται όλα τα εντός ή εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων μετρητά, τιμαλφή, πολύτιμα είδη, μέταλλα και λίθοι. Σε ό,τι αφορά στα μετρητά είναι υποχρεωτική η δήλωση ποσών άνω των 15.000 ευρώ και σε ό,τι αφορά την περιουσία γενικότερα (τιμαλφή κλπ) από τα 30.000 και άνω.
Ποιοι πίνακες κρύβουν παγίδες:
ΠΙΝΑΚΑΣ 7
Θυρίδες σε τράπεζες και ταμιευτήρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Δηλώνονται δικαιούχοι και συνδικαιούχοι, το περιεχόμενο, το ίδρυμα και η ημερομηνία απόκτησης της θυρίδας.

ΠΙΝΑΚΑΣ 8

Μετρητά εκτός λογαριασμών ή εντός θυρίδων όπως και τιμαλφή πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμοι λίθοι.
Δηλώνεται το όνομα του ιδιοκτήτη, η κατάσταση, το είδος η ποσότητα, η μονάδα μέτρησης, η αξία κτήσης, η αξία πώλησης, η πηγή προέλευσης των χρημάτων.

ΠΙΝΑΚΑΣ 9
Καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια εντός και εκτός Ελλάδος
Δηλώνεται ο δικαιούχος, το είδος του λογαριασμού, οι συνδικαιούχοι, το ΙΒΑΝ, τα τέσσερα τελευταία ψηφία τυχόν προθεσμιακής κατάθεσης, το υπόλοιπο του λογαριασμού, η χώρα όπου βρίσκεται το πιστωτικό ίδρυμα, το νόμισμα και οι πηγές προέλευσης.