Γενικά Πλανήτης

Έδωσε ένα κεφτεδάκι σε ένα αδέσποτο και έλαβε την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του!

Τα σκυλιά είναι γνωστά για την αφοσίωσή τους, έτσι δεν μας κάνει εντύπωση που είναι και καταπληκτικοί συμπαίκτες!

Η Ελβετική ομάδα, Peak Performance, το έμαθε αυτό από πρώτο χέρι όταν γνώρισε τον Άρθουρ, ένα πραγματικά δυνατό σκυλί το οποίο από αδέσποτο έγινε μέλος της ομάδας τους.

Οι αθλητές της ομάδας διαγωνίζονταν σε έναν αγώνα δρόμου στο Εκουαδόρ, όπου στη διάρκεια ενός διαλλείματος, τους πλησίασε ένα ταλαιπωρημένο και άρρωστο αδέσποτο σκυλί το οποίο αυθόρμητα το ονόμασαν Άρθουρ.

Ο καημένος ο Άρθουρ τους κοίταζε πεινασμένος να τρώνε, άλλα οι αθλητές χρειάζονταν όλες τις θερμίδες και το φαγητό ήταν δύσκολο να βρεθεί μέσα στη ζούγκλα. Όμως ο αρχηγός της ομάδας, Mikael Lindlord του πρόσφερε ένα κεφτεδάκι.

Αυτό που ακολούθησε θα σας συγκινήσει. Δείτε παρακάτω πως ο Άρθουρ από ένα αδέσποτο ταλαιπωρημένο σκυλί έγινε μέλος της ομάδας και αποτελεί έμπνευση με την γενναιότητα και την εξυπνάδα του.

Διαβάστε την ιστορία του και παρακαλούμε κοινοποιήστε αν σας αρέσει!

Ο Άρθουρ ήταν βρώμικος, μόνος και πεινασμένος στο σκληρό τροπικό δάσος πριν γίνει μέλος της ομάδας. Ήτα υποσιτισμένος και αδύναμος, προσπαθώντας να επιβιώσει μόνος του για μήνες.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B08

Μια κίνηση καλοσύνης ένωσε τον Άρθουρ με την νέα του οικογένεια. Ο μοναχικός σκύλος βρήκε επιτέλους το στήριγμά του.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B05

Ο Mikael Lindnord αναφέρει στη σελίδα της ομάδας, « Όλα ξεκίνησαν όταν του έδωσα ένα κεφτεδάκι  καθώς τρώγαμε πριν από τη μεγάλη πεζοπορία.  Όταν φύγαμε και ενωθήκαμε με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν συνειδητοποίησα πως ο Άρθουρ μας ακολούθησε.

Μέχρι που μείναμε και πάλι μόνοι μας και τότε κατάλαβα πως ήταν ακόμη μαζί μας. Σε κάποια φάση, χρειαστήκαμε ένα διάλλειμα και το σκυλί είχε καταρρεύσει στην κυριολεξία. Ανοίξαμε δυο κονσέρβες φαγητό και τον αφήσαμε να φάει, καθώς δεν θα μπορούσε να βρει φαγητό μέσα στη ζούγκλα.»

O Άρθουρ ακολούθησε την ομάδα για πάνω από 400 μίλια υπό ακραίες συνθήκες. Σε κάποια στιγμή η ομάδα κλήθηκε να αφήσει πίσω τον Άρθουρ…

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B06

Όταν η ομάδα πλησίασε ένα ποτάμι, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν καγιάκ για να το διασχίσουν. Η συμβουλή των διοργανωτών στην ομάδα, ήταν πως ο Άρθουρ δεν ήταν σε θέση να διασχίσει το ποτάμι.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B07

Η ομάδα άφησε τον Άρθουρ πίσω, αλλά αυτός πήδηξε στο νερό και άρχισε να κολυμπά πίσω τους, μη θέλοντας να αφήσει την ομάδα του.
arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B03

Το νερό ήταν παγωμένο και έτσι η ομάδα τον τράβηξε πάνω στο καγιάκ. Ο Lindlord επισημαίνοντας την γενναιότητα του Άρθουρ είπε: «Ακούγαμε τον κόσμο να επευφημεί στην ακτή καθώς φεύγαμε. Όμως έπρεπε να βρούμε ένα διαφορετικό τρόπο κωπηλασίας για να μην τον ρίξουμε από το καγιάκ.

Κάποιες στιγμές πηδούσε στο νερό και κολυμπούσε και μετά ανέβαινε και πάλι πάνω, αλλά ξεπάγιασε και του δώσαμε να φορέσει τις ζακέτες μας. Την στιγμή που πλησιάζαμε στο έδαφος, πήδηξε και κολύμπησε μέχρι την ακτή. Και εκεί που είπαμε πως τα έχουμε δει όλα από αυτόν, έτρεξε στο δρόμο για λίγο και κολύμπησε ξανά πίσω σε εμάς.»

Με την πρώτη ευκαιρία η ομάδα, πήγε τον Άρθουρ στον κτηνίατρο.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B11

Ο Άρθουρ υπέφερε εδώ και 6 μήνες από μια αιματηρή πληγή στο πίσω μέρος του λαιμού του. Όμως επέμεινε καθώς δεν ήταν έτοιμος να αφήσει την νέα του οικογένεια.

Ο Άρθουρ δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό της ομάδας του, ούτε και όταν οι συνθήκες ήταν σκληρές ακόμη και για τους υγιείς συναθλητές του.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B13

Μπορεί η ομάδα να μην τερμάτισε στην πρώτη θέση… τερμάτισαν όμως σαν ΗΡΩΕΣ.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B01

Ο Άρθουρ είναι τώρα επίσημο μέλος της ομάδα Peak Performance. Μάζεψαν, μάλιστα, χρήματα ώστε να πετάξει μέχρι τη Σουηδία για φαρμακευτική περίθαλψη.

Υποδέχτηκαν τον Άρθουρ με ένα ηρωικό καλωσόρισμα, και το κορυφαίο όλων ήταν πως έμεινε για πάντα με τον Mikael Lindnord.

arthur el perro abandonado que participo en una competencia de aventura en ecuador hoy viaja suecia para iniciar una vida feliz%2B12

Τελικά όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και να αλλάξει όλη σου η ζωή από ένα κεφτεδάκι.

Πηγή:

olagossip.gr