Γενικά Οικονομία

Eίδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το χρέος….

ΟικονομίαΓνωρίζετε πόσο είναι το παγκόσμιο χρέος; ;Όχι; Θα σας πούμε εμείς. 57 Τρις! Αυτό με μετριοπαθείς υπολογισμούς από ξένα οικονομικά fora.

Το δεδομένο είναι πως μία παγκόσμια ελίτ έχεις δανείσει τις χώρες με τοκογλυφικό επιτόκιο και κάνει κουμάντο στις ζωές των πολιτών. Μέσα από ένα δαιδαλώδες τραπεζοικονομικό λαβύρινθο ελέγχουν τις ζωές μας, χωρίς να κάνουμε τίποτα. Μόνο δύο πράγματα τους ενδιαφέρουν. Όσο το δυνατόν περισσότερο χρήμα και πολιτική δύναμη.

Τα δεδομένα ωστόσο είναι δύο. Σίγουρα δεν έιναι νόμιμα χρήματα. Αποκτήθηκαν με τρόπους ανήθικους και αφορολόγητους. Επίσης τα ποσά που δάνεισαν δεν αντιστοιχούν στο σύνολο του χρέους λόγω του τοκογλυφικού επιτοκίου που επιβάλλουν.

Στην αρχή δίνουν δάνεια αφειδώς και στη συνέχεια  δημιουργούν  οικονομική κρίση στα κράτη, ώστε τα κράτη και οι πολίτες να μην μπορούν να τα  εξοφλήσουν με συνέπεια οι τοκογλύφοι να πάρουν τα σπίτια και το βιος τους που είχαν βάλει ως ενέχυρο για να πάρουν αρχικά το δάνειο.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να γίνει είναι μία «Παγκόσμια Επιτροπή Απεχθούς Χρέους» (Π.Ε.Α.Χ.) που θα εξετάσει ποιος χρωστά τι σε ποιόν. Ποιο είναι το νόμιμο κέρδος του δανειστή και να διαγραφεί το τοκογλυφικό. Φυσικά να εξεταστεί και με ποιόν τρόπο δανείστηκαν αυτά τα χρήματα, τα κράτη. Νόμιμα; Με μίζες; Πώς;

Πρέπει να γίνει συνείδηση η αρχή πως «ό,τι βοηθά την πατρίδα να επιβιώσει, είναι καλό και πρέπει να εφαρμόζεται».


Αφήστε ένα σχόλιο