Γενικά Ελλάδα

Εικόνες – σοκ: Δείτε πως είναι το μαιευτήριο «Έλενα» όπου εντοπίστηκε χολέρα! (photos)

Ελλάδα


Φωτογραφίες που δείχνουν το υπόγειο του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζένου» έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ μετά τον εντοπισμού ύποπτου βακτηρίου στο χώρο.

Στις εικόνες φαίνεται το υπόγειο όπου επί 6 μήνες έτρεχαν νερά με αποτέλεσμα να εντοπισθεί το δονάκιο (βακτήριο) μη εντεροπαθογόνο που θεωρείται βακτήριο ακίνδυνο για τον άνθρωπο αν και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια είδη του συγκεκριμένου βακτηρίου και ένα από αυτά είναι το επικίνδυνο δονάκιο της χολέρας.

Αν και το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε της παρουσίας δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή, το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».


Αφήστε ένα σχόλιο