Γενικά Ελλάδα

Εξέλιξη – «βόμβα» στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ελλάδα


«Τετ α τετ» με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται να είχε ένας από τους δράστες, κάτι που ερευνούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, διαπιστώνοντας την απομάκρυνσή του από το γραφείο και το κτήριο της οδού Ασκληπιείου, απέχοντας για λίγο από τη συζήτηση με τον άτυχο ποινικολόγο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ανέδειξαν την απομάκρυνση ενός εκ των δραστών από το τραπέζι της συζήτησης, λίγο αφότου αυτή είχε ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο δράστης βγήκε από το κτήριο και, όπως εκτιμούν, πολύ πιθανόν να είχε συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της άσκησης πίεσης, εκβιασμού ή εκφοβισμού του δικηγόρου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στο εσωτερικό του γραφείου και ενδεχομένως να πάρει «γραμμή» για τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, υπήρξαν 3-4 μετακινήσεις των δραστών, όπως και του θύματος και του συνεργάτη του μέσα στο χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους.

Το τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο, όπως κατέθεσε ο 32χρονος, ενώ είχε πάει στο δικό του γραφείο για να απαντήσει μια τηλεφωνική κλήση, λίγο αργότερα τον ακολούθησε ένας από τους δράστες και τον «καθήλωσε» με την απειλή όπλου στη θέση του, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Πολύ πιθανόν, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο δεύτερος δράστης να ήθελε να εκφράσει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους και να δηλώσει τα… αιτήματά του.

Αυτός είναι και ο δολοφόνος του ποινικολόγου, την περιγραφή του οποίου έχουν οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές.

 

πηγή:

newsbomb.gr


Αφήστε ένα σχόλιο