Γενικά Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ…

Ελλάδα


Ο Timothy Less, πολύ γνωστός διπλωμάτης ιδίως στα θέματα των Βαλκανίων, έχει γράψει σειρά άρθρων για τους επόμενους Βαλκανικούς πολέμους, όπως τους ονομάζει, και γενικότερα για το μέλλον της περιοχής.

Σε μια από τις αναλύσεις του που επικεντρώθηκαν στα Σκόπια, ο Βρετανός υπσοτηρίζει ότι η ΠΓΔΜ πλησιάζει στην διάλυση από την οποία θα βγουν κερδισμένοι από θέμα συνόρων η Αλβανία, η Βουλγαρία αλλά και η Ελλάδα.

Γράφει ο Less: «Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου. Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί. […] Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια. […] Σε όλα αυτά, για τμήματα εδαφών θα «τρέξουν» η Ελλάδα και η Βουλγαρία, σε ό, τι θα έχει απομείνει από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων. Η Ελλάδα έχει δηλωμένο ενδιαφέρον για τα νότια Σκόπια, μέχρι το Μοναστήρι που παλαιότερα πλειοψηφούσε το ελληνικό στοιχείο και μέχρι το 1995 200.000 Σκοπιανοί δήλωναν ότι είναι «ελληνικής συνειδήσεως»».

Ο Βρετανός θεωρεί ότι η ελλιπής Αμερικανική επιρροή στην περιοχή και η προσπάθεια για διείσδυση της Ρωσίας θα είναι η αιτία που θα προκληθεί μεγάλη ένταση. Μάλιστα θεωρεί ότι η αφορμή θα δοθεί με την έναρξη αντάρτικου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, η οποία θα ενωθεί με τη Σερβία, και αυτό θα προκαλέσει μια άλλη έκρηξη, των Αλβανών των Σκοπίων, οι οποίοι θα προκαλέσουν την πλήρη διάλυση του κρατιδίου.

Να θυμίσουμε ότι διαμοιρασμός των Σκοπίων είχε προσπαθήσει να γίνει και το 1993, όταν ο Τσαουσέσκου το πρότεινε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος λόγω της Αμερικανοδουλείας του αρνήθηκε την πρόταση.

Πάντως, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μια πιθανή επέκταση των συνόρων μας μέχρι το Μοναστήρι (Αρχαία Πελαγονία) θα σημάνει και το ξεκίνημα μεγάλων εθνικών προβλημάτων, καθώς στην περιοχή αυτή σήμερα ζουν άνθρωποι οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως ΔΗΘΕΝ «Μακεδόνες», κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, και μάλιστα στα σύνορά της. Κάτι τέτοιο θα είναι εθνικό έγκλημα. Η χώρα χρειάζεται αυτή την εποχή ισχυρή κοινωνική συνοχή και μια επέκταση των συνόρων μας θα έθετε πολλά εθνικά θέματα σε κίνδυνο (μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει και σε χιλιάδες Αλβανούς Ελληνική υπηκοότητα)…

Πηγή:

voicenews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο