Γενικά Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΣΟΚ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Στέφανος Χίος έφυγε από την…

Ελλάδα


Με οριστική διαγραφή από τα Μητρώα της ΕΣΗΕΑ κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Στέφανος Χίος ύστερα από την έγκλιση της Τατιάνας Στεφανίδου για εξύβριση με χυδαίες εκφράσεις, αλλά και για άλλα υβριστικά εξώφυλλά της εφημερίδας «Μακελειό».

Στο Πρωτοβάθμιο συζητήθηκαν και άλλες εγκλήσεις που αφορούν πράξεις του γνωστού δημοσιογράφου. Για άλλες κρίθηκε πειθαρχικά ελεγχόμενος για μία αθωώθηκε. Έχει πάντως το δικαίωμα της έφεσης.

Συνολικά ο Στέφανος Χίος βρέθηκε στο Πειθαρχικό με έξη διαφορετικές υποθέσεις. Για την πρώτη που αφορά εξώφυλλο της εφημερίδας «Μακελειό» κρίθηκε πειθαρχικά μη ελεγχθείς.

Για την δεύτερη που αφορά υβριστικά σχόλια εναντίον του Νίκου Μαρκάτουομόφωνα του επιβλήθηκε η ποινή της 18μηνης διαγραφής από τα μητρώα της Ένωσης. Η τρίτη περίπτωση αφορά υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο της Τατιάνας Στεφανίδου- την οποία αποκαλούσε «Τάτι» στα σχόλια του- και για αυτή την υπόθεση διεγράφη οριστικά από την Ένωση, όπως συνέβη και με άλλη υπόθεση για υβριστικό εξώφυλλο της εφημερίδας. Συνολικά στις 4 από τις έξι κατηγορίες κρίθηκε ομόφωνα πειθαρχικά ελεγχθείς και του επιβλήθηκε η οριστική διαγραφή από τα μητρώα.