Γενικά Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΟ!Ενεργοποιήθηκε το ΡΗΓΜΑ! Σε εγρήγορση οι ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ…

Ελλάδα1

Η σεισμική δραστηριότητα στα Ιωάννινα συνεχίζεται.  Λίγες μέρες μετά το σεισμό στην περιοχή που είχε ένταση 5,3 Ρίχτερ και προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες, χθες είχαμε νέο σεισμό, αυτή τη φορά 4,2 Ρίχτερ , σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος στα 10 χλμ. Η περιοχή έχει ενεργοποιηθεί και όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν εκ νέου.


Αυτό που προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους είναι πως το ρήγμα είχε ενεργοποιηθεί αρχικά το 1898 με σεισμό 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Αυτό σημαίνει πως το ρήγμα έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγάλους σεισμούς, άρα και καταστρεπτικούς. Σκεφτείτε ότι ο σεισμός των 5,3 Βαθμών μετακίνησε την Πίνδο. Τι θα σήμαινε ένας εντονότερος σεισμός;

Οι σεισμολόγοι πιστεύουν ότι ο σεισμός των 5,3 Βαθμών ήταν ο κύριος, ωστόσο παρακολουθούν το φαινόμενο με ανησυχία, καθώς το ρήγμα είχε δεκαετίες να ενεργοποιηθεί. Συλλέγουν τα δεδομένα προσεκτικά, ωστόσο καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση.


Αφήστε ένα σχόλιο