Γενικά Οικονομία

Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ζητούν οι Αμερικανοί

Οικονομία12

Την ανάγκη για σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επισημαίνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς σε δήλωσή του.

Ο κ. Πις αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να παροτρύνουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πρόοδο της στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που μπορούν να τονώσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και την απασχόληση στη χώρα. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση στη δέσμευσή της Ευρώπης να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος μέσα από την την ελάφρυνσή του.

«Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη.  Επίσης, έχουμε δηλώσει επανειλημμένα τη στήριξή μας στη θέση του ΔΝΤ το οποίο καλεί τους Έλληνες να υλοποιήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και καλεί για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα εν ευθέτω χρόνω» τονίζει ο Αμερικανός πρέσβης.