Γενικά Παράξενα

Έλεγε στις φίλες της ότι το κουτάβι της βγάζει παράξενους ήχους αλλά δεν την πίστευαν. Τότε, πήρε την κάμερα και κατέγραψε αυτό το βίντεο!

ΠαράξεναΑυτό το γλυκό χάσκυ έχει αρχίζει να βγάζει φωνή και ήδη ακούγεται αρκετά γλυκό! Μπορεί να έχει πολλή δουλειά…
ακόμα μπροστά του πριν «κουρδίσει» τις φωνητικές του ικανότητες, αλλά θα τα καταφέρει με τον καιρό. Στην τελική, είναι τόσο μικρός και έχει μπροστά του μια γεμάτη και περιπετειώδη ζωή!

Οι ασυνήθιστοι ήχοι που βγάζει αυτό το κουταβάκι δεν φαίνονται να ενοχλούν τα αδέρφια του που κοιμούνται. Τα κουταβάκια πρέπει να είναι απίστευτα κουρασμένα, αφού έχουν πέσει για ύπνο γύρω από το άλλο κουταβάκι. Κοιμούνται τόσο βαθιά που δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους!

Σε σχέση με άλλους σκύλους, τα περισσότερα σιβηρικά χάσκυ γαβγίζουν λιγότερο και δεν κάνουν τόση φασαρία. Ωστόσο, τους αρέσει να ουρλιάζουν, ειδικά όταν βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα χάσκυ. Μερικές φορές, όταν ξεκινά το ένα να ουρλιάζει, το ακολουθούν και τα υπόλοιπα, το οποίο είναι γνωστό ως κοινοτικό ουρλιαχτό και μοιάζει με αυτών μιας αγέλης λύκων.

Στην πραγματικότητα, το ουρλιαχτό των σκύλων προέρχεται από τους λύκους, γιατί είναι ένα πρωτόγνωρο γνώρισμα το οποίο πέρασε και στους κατοικίδιους σκύλους πολύ καιρό πριν. Σήμερα τα χάσκυ ουρλιάζουν μόνο όταν βρίσκονται μαζί με άλλα χάσκυ, αλλά κάποια το κάνουν επίσης και όταν βαριούνται, όταν βρίσκονται με ανθρώπους ή όταν ακούνε σειρήνες και άλλους ήχους με υψηλούς τόνους.

Μάλλον το κουταβάκι στο βίντεο προσπαθεί να ξεκινήσει ένα ομαδικό ουρλιαχτό, γιατί βαριέται. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι προκάλεσε το ουρλιαχτό, αλλά ποιος νοιάζεται – του κουταβάκι ακούγεται πραγματικά αξιαγάπητο!

 

Πηγή:

tro-ma-ktiko.blogspot.gr