Γενικά Παράξενα

Ένα παιδί 3 ετών πνίγεται καθώς τρώει ποπ κορν. 6 μήνες μετά, οι γιατροί αναγκάζονται να του βγάλουν την μηχανική υποστήριξη!

Παράξενα


Γνωρίζατε ότι, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ο πνιγμός είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου για τα παιδιά κάτω των τριών ετών; Κοινά τρόφιμα όπως το χοτ ντογκ, τα σταφύλια, και το ποπ κορν είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι. Ως πρόταση ασφαλείας από την AAΠ, αυτοί οι τύποι τροφίμων δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται πριν το παιδί φτάσει στην ηλικία των πέντε ετών.

 

Γι’ αυτό το λόγο, σας παραθέτουμε μια σπαρακτική ιστορία με ένα 2χρονο κορίτσι που πέθανε μετά από την ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο που έπαθε όταν πνίγηκε με έναν πυρήνα ποπ κορν.

Η οικογένεια της Mirranda προσπαθεί τώρα να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους που υπάρχουν όταν τα μικρά παιδιά τρώνε ποπ κορν και άλλα είδη τροφίμων, τα οποία θα μπορούσαν να τα θέσουν σε κίνδυνο.


Η Alison Lawson, η μητέρα της Mirranda, γιόρταζε τα γενέθλιά της στο σπίτι με όλα τα παιδιά της, και το σύζυγό της Patrick. Εκεί που όλοι ήταν χαρούμενοι και αμέριμνοι, το μικρό κορίτσι πνίγηκε με έναν πυρήνα ποπ κορν. Τα μάτια του γούρλωσαν και οι γονείς του πανικοβλήθηκαν επειδή το κοριτσάκι τους δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο πατέρας της μικρής της έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο αλλά ήταν αργά. Η καρδιά της Mirranda είχε σταματήσει.

Παρά το γεγονός ότι η καρδιά της Mirranda σταμάτησε για λίγο, οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο VCU κατάφεραν να τη σώσουν. Η Mirranda επέζησε, αλλά οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς της ότι είχε υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Τελικά η υγεία της Mirranda χειροτέρεψε και δυστυχώς, το παιδί έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων.

Μετά το θάνατο της Mirranda, η οικογένειά της έχει αφοσιωθεί στην ενημέρωση άλλων γονιών σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για τα παιδιά η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. Αυτό το μικρό κορίτσι, δεν είναι το πρώτο παιδί που πνίγεται με ποπ κορν, αλλά η οικογένεια ελπίζει αυτό να είναι το τελευταίο παιδί που φεύγει έτσι άδικα.

Γι’ αυτό, μας δίνει μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από πνιγμό.