Γενικά Οικονομία

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΣΟΡΟΣ: «Μύρισε» χρήμα προβλέποντας παγκόσμια οικονομική κατάρρευση!

ΟικονομίαΜετά από καιρό, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής Τζώρτζ Σόρος επέστρεψε στο αγαπημένο του άθλημα, τις χρηματιστηριακές συναλλαγές  ελπίζοντας σε νέα κέρδη λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.Σε μια παγκόσμια αγορά που είναι στα κάτω της, ο δισεκατομμυριούχος έχει κάνει κάποιες γενναίες επενδύσεις, πουλώντας κάποιες μετοχές και αγοράζοντας μετοχές των εταιρειών εξόρυξης χρυσού.

Αυτές οι συναλλαγές, που γίνονται μέσω του Soros Found Management LLC, σηματοδοτούν μια σημαντική αλλαγή για τoν τιτάνα των hedge funds, ο οποίος είδε την φήμη του να απογειώνεται το 1992, όταν είχε κερδίσει τότε 1,5 δις $ στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι οι επενδύσεις του «κατεδάφισαν» την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σύμφωνα με το sputniknews, ο Σόρος τώρα βλέπει πρόβλημα στον ορίζοντα για την κινεζική οικονομία, έστω και αν στην αγορά της χώρας έχει σταθεροποιηθεί, πιστεύοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την οικονομική ανακεφαλαίωση. «Η Κίνα εξακολουθεί να πλήττεται από φυγή κεφαλαίων εξαντλώντας τα αποθέματα ξένου νομίσματος, ενώ άλλες ασιατικές χώρες συσσωρεύουν αντιθέτως ξένο νόμισμα,»  είπε ο Σόρος και συνέχισε «η Κίνα αντιμετωπίζει εσωτερικές συγκρούσεις εντός της πολιτικής ηγεσίας της, και κατά το επόμενο έτος αυτό θα περιπλέξει την ικανότητα να ασχοληθεί με οικονομικά θέματα.»

Ο δισεκατομμυριούχος επίσης μίλησε και για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.Συγκεκριμένα μίλησε για την μετανάστευση. την αναταραχή στην Ελλάδα και την πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αν η Βρετανία φύγει από την Ευρώπη, θα μπορούσε να οδηγήσει μια γενικευμένη έξοδο και από άλλες χώρες, με αποτέλεσμα την αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί σχεδόν αναπόφευκτη».

Εκτός των άλλων ο μεγαλοεπενδυτής στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, χρηματοδοτώντας σχεδόν το ήμισυ των 15 εκατομμυρίων $ της Wall Street PAC, και έδωσε σε άλλες οργανώσεις που υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς 7.000.000 $.

Και τα πρώτα κέρδη έχουν έρθει για τον Σόρος. Μια εταιρεία του έδωσε 19 εκατομμύρια για μετοχές της Barrick Gold Corp., μια κίνηση με την οποία κέρδισε $ 90 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο. μια επένδυσή που ήδη έχει αυξηθεί 28% μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: financialbox.gr