Γενικά Οικονομία

Επιστροφή φόρου: Σε ποιους πιστώνεται και ποιοι ενώ τη δικαιούνται δεν θα την λάβουν

Οικονομία


Βασική προυπόθεση για να λάβει ένας φορολογούμενος επιστροφή φόρου είναι να μην χρωστά σε Δ.Ο.Υ. και Ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή μετά τους ελέγχους των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να έχει διαπιστωθεί ότι ήταν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

σειμενησ copy

100.000 φορολογούμενοι βρίσκονται φέτος στην «ευχάριστη θέση» να λάβουν επιστροφή φόρου, αφού κρίθηκαν δικαιούχοι με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν για το 2016.

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρει ότι εκδόθηκε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η πρώτη ανακεφαλαιωτική κατάσταση πληρωμής μέσω τραπεζών, για δικαιούχους επιστροφής φόρου εισοδήματος. Η εντολή πληρωμής αφορά σε όσους υπέβαλλαν οριστικά την φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 21/05/2017. Η πληρωμή μέσω των τραπεζών αφορά σε 99.905 δικαιούχους επιστροφής, με συνολικό ποσό πληρωμής 27.840.557,25 ευρώ.

Όμως τι γίνεται με όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου αλλά δεν θα την λάβουν; Ο φοροτεχνικός, Ορέστης Σεϊμένης εξηγεί στο Newsbomb.gr τι γίνεται με όσους χρωστούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία, ενώ αναφέρει αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει συμψηφισμός με πιθανά χρέη.

ΒΙΝΤΕΟ

ΤΙΤΛΟΣ: Ο φοροτεχνικός, Ορέστης Σειμένης για τις επιστροφές φόρου στο Newsbomb.gr