Γενικά

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Αυτή είναι η χρέωση που καταργούν όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το 2017!

Frontpagesφορτιση

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής αποφάσισε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων με το μέτρο να τίθεται σε ισχύ τον Ιούνιο του 2017.
Οι αρμόδιοι επίτροποι Andrus Ansip και Günther H. Oettinger ανακοίνωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες την απόφαση της Επιτροπής που θα επιτρέπει τις κλήσεις μηνύματα και χρήση δεδομένων χωρίς “έξτρα” χρεώσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ανθρώπους που ταξιδεύουν, βρίσκονται σε διακοπές η δουλεύουν τακτικά σε άλλη χώρα της Ε.Ε.
Ο Επίτροπος Α. Ansip τόνισε ότι θα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας που θα προστατεύουν τις εταιρείες τηλεπικοινωνίας από πελάτες που μπορεί να εκμεταλλευτούν αυτή την νέα ρύθμιση και να αποκτήσουν κάρτα sim σε μία χώρα με πολύ χαμηλές χρεώσεις και να την χρησιμοποιούν σε άλλη.
Η τελευταία πρόταση της Επιτροπής αναφερόταν σε ένα χρονικό όριο 90 ημερών που θα ίσχυε η μη χρέωση της περιαγωγής, άλλωστε μόλις το 0,1 των Eυρωπαίων σύμφωνα με την Eurostat περνάνε πάνω από 90 μέρες σε άλλη χώρα από την δική τους. Όμως ακόμα και αυτό το χρονικό όριο προκάλεσε αντιδράσεις με αποτέλεσμα ο κ. Juncker, πρόεδρος της Επιτροπής να το αποσύρει και η τελική πρόταση να μην διαθέτει κανένα χρονικό όριο.
Τώρα αναμένεται να περάσει από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου και η Επιτροπή να έχει έτοιμη την τελική πρόταση μέχρι τον Δεκέμβριο που πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο.
Κομισιόν: Κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής από τον Ιούνιο του 2017 - Media


Αφήστε ένα σχόλιο