Γενικά Ελλάδα

Έρχονται ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!Δείτε πότε…

ΕλλάδαΚατάρρευση παρουσιάζουν τα κρατικά έσοδα. Ο κόφτης φαίνεται πως δε θα αποφευχθεί. Τι σκέπτεται λοιπόν να  κάνει η κυβέρνηση; ηρωική έξοδο, λένε κάποιοι, μήπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, συνεπώς θα έχουμε δεύτερες εκλογές αλλά με απλή αναλογική. Αυτό εμφανίζεται ως το επικρατέστερο σενάριο.

Τι εισηγούνται στον Πρωθυπουργό. Να προκηρύξει εκλογές, να γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, να αποτύχει ο Μητσοτάκης να πάρει τη δεδηλωμένη, να ξαναοδηγηθούμε σε εκλογές και με την απλή αναλογική πια ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρός παράγοντας του παιγνιδιού.

Οι εισηγητές του σεναρίου των διπλών εκλογών υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αυξήσει τον βαθμό συσπείρωσής του και να περιορίσει σημαντικά τις απώλειές του, καταφέρνοντας έτσι να πετύχει ένα εκλογικό ποσοστό μεταξύ 20% και 25%. Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα κατορθώσει να ξεπεράσει το 30% κι έτσι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να οδηγηθούμε και σε νέες εκλογές, οι οποίες και θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει γέφυρες προσέγγισης σε ΠΑΣΟΚ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ώστε να περιορίσει το περιθώριο εκλογικών συνεργασιών που θα έχει ο Μητσοτάκης και να τον παρασύρει σε μία περίοδο εσωστρέφειας και πιθανής διάλυσης.


Αφήστε ένα σχόλιο