Γενικά Οικονομία

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Καταστροφή για τους δανειολήπτες…

Οικονομίαmoney

Μόλις έφτασε η είδηση ότι απελευθερώνουν όλα τα «κόκκινα δάνεια», τραγικές οι συνέπειες για τους δανειολήπτες.

Έκλεισε η συμφωνία για το ασφαλιστικό, με την ελληνική πλευρά να υποχωρεί σε πολύ βασικά σημεία της συμφωνίας. Έκανε πίσω στα πιο καίρια σημεία με την Ευρώπη να καταφέρνει το στόχος της για την απελευθέρωση των αγοροπωλησιών που αφορούν τα «κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα με πηγές θα υπάρξει μια χαλαρή περίοδος για τα κόκκινα δάνειας τα οποία συνδέονται με  την πρώτη κατοικία, αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι το ποία κόκκινα δάνεια θα προστατευτούν και για πόσο διάστημα.

Η συμφωνία εμπίπτει στην αναστολή για 12 ή18 μήνες της εφαρμογής του νόμου 4354/2015, ο οποίος προβλέπει την ευκαιρία πώλησης δανείων σε εταιρίες Μεταβίβασης Απαιτήσεων, μόνο για τα δάνεια που είναι σε υποθήκη ή «προσημείωση πρώτης κατοικίας».

Επιπλέον οι προτάσεις τις οποίες δεν δέχτηκε οι εταίροι είναι η απελευθέρωση των καταναλωτικών δανείων και των δανείων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις , καθώς αυτά τα δάνεια θα πωλούνται ελεύθερα, μιας που έχει ήδη αποφασιστεί  να γίνει για τα πολύ μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και τα δάνεια τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία.

Είδαμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ναυαγούν σχετικά με την επικείμενη συμφωνία , καθώς αυτό αποτελεί άλλη μια παρανυχίδα για την πολιτική της Κυβέρνησης που φτάνει σιγά σιγά στο χείλος της καταστροφής με αυτές τις κινήσεις. Η κυβέρνηση οδηγεί με ταχύτατους ρυθμούς στην εξαθλίωση των Ελλήνων. Η παραχώρηση των κόκκινων δανείων είναι ένα από τα βασικότερα βήματα του σχεδίου τους.

 

voicenews.gr