Γενικά Ελλάδα

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! «Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές»…

Ελλάδατσιπρας

Φωτιές ανάβει το νέο βιβλίο του Φρανσουά Ολάντ, με τίτλο «Ένας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά»» που κυκλοφόρησε σήμερα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος μέσα σε αυτό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε ρωτήσει αν γίνεται να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο Ολάντ υπογραμμίζει ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Ρώσο πρόεδρο και από την έκβαση της συζήτησης κατάλαβε ότι η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, ο Πούτινε είπε στον Ολάντ: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».

Ο Ολάντ, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, περιγράφει τις σκέψεις του: «Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Από τη μεριά του, το Μαξίμου αρνείται το γεγονός.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βιβλίο όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα «La Tribune»:


Αφήστε ένα σχόλιο