Γενικά Ελλάδα

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ 2016 !!

Ελλάδακακοκαιρι

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ 2016 !!

Έρχεται η σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών αλλά και για το 2016 σύμφωνα με νεότερα μας προγνωστικά στοιχεία , με ισχυρές καταιγίδες αλλά και πυκνά χιόνια κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας μας.

Μάλιστα χιόνια θα φτάσουν και σε ορεινές περιοχές της Αττικής…

Πιο αναλυτικά, από την ερχόμενη Τρίτη, νέα ατμοσφαιρική διαταραχή αυτή την φορά από την δυτική Ελλάδα, θα εισχωρήσει από την Τρίτη και κυρίως μέσα στην Τετάρτη σε όλη τη χώρα μας δίνοντας ισχυρές βροχοπτώσεις με κεραυνούς, χαλάζι και υδροστρόβιλους και με χιόνια πυκνά σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Η κακοκαιρία θα είναι ισχυρή στο Ιόνιο, την Θεσσαλία, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ενώ ισχυρές βροχές θα δεχτεί και η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Τα χιόνια θα είναι πυκνά στην δυτική Μακεδονία την Δευτέρα και την Τρίτη αλλά και στην Ήπειρο πάνω από τα 400-500 μέτρα, στην Θεσσαλία πάνω από τα 400-600 μέτρα, στην Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 600-700 μέτρα και στην Πελοπόννησο πάνω από τα 700-800 μέτρα. Θα χιονίσει πυκνά και στα βουνά της Κρήτης πάνω από τα 1600-1700 μέτρα.

Στην βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί από την Κυριακή και μετά νέα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες που θα φτάνουν ως το ύψους της Στερεάς Ελλάδας ενώ στην νότια χώρα θα επικρατούν νοτιάδες. Η σύγκλιση ψύχους και ζέστης θα δημιουργήσουν αυτή την κακοκαιρία που φαίνεται να είναι η ισχυρότερη για το 2016 και μία εκ των πιο σφοδρών των τελευταίων ετών, ενώ δεν αποκλείεται να δώσει και πλημμύρες στη κεντρική, δυτική και νότια χώρα.


Αφήστε ένα σχόλιο