Γενικά Παράξενα

ΦΩΤΟ- ΣΟΚΑΡΕΙ Ισραηλινός γεωλόγος: «Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, είχε γιο και δεν αναστήθηκε!»

Παράξεναjesus

Ισραηλινός γεωαρχαιολόγος ισχυρίζεται ότι έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη και την αυθεντικότητα του τάφου του Ιησού και του γιου του στην Ιερουσαλήμ. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, μετά από εκτεταμένα χημικά τεστ ο Δρ. Αρι Σίμρον λέει ότι κατάφερε να συνδέσει το αμφιλεγόμενο «οστεοφυλάκιο του Ιακώβου» (ένα μαρμάρινο οστεοφυλάκιο στο οποίο πολλοί πιστεύουν ότι είχαν τοποθετηθεί τα οστά του αδελφού του Ιησού) με έναν άλλο τάφο που θεωρείται ο οικογενειακός τάφος του Ιησού στη γειτονιά Ιστ Τάλπιοτ της Ιερουσαλήμ, γνωστό και ως «τάφο Τάλπιοτ».

«Η έρευνα αυτή του ο Δρ. Σίμρον θα μπορούσε να έχει τεράστιες επιπτώσεις, αφού αφήνει να εννοηθεί ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού και ότι η σωματική του ανάσταση δεν έγινε», γράφει η Daily Mail.

Το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου

Σύμφωνα με τον γεωαρχαιολόγο ο γιος του Θεού θάφτηκε με εννιά ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ο «Ιούδας, ο γιος του Ιησού» και η γυναίκα του Μαρία.

Η έρευνα του Σίμρονς επαναφέρει και δυναμιτίζει τη διαμάχη γύρο από τον τάφο Τάλπιοτ, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1980 και ο οποίος χρονολογείται από την εποχή του Ιησού, σύμφωνα με την Jerusalem Post.

Ο τάφος περιείχε εννέα οστεοφυλάκια, ένα εκ των οποίων έφερε την επιγραφή «Ιησούς, γιος του Ιωσήφ». Στα άλλα αναγράφονταν ονόματα όπως Μαρία, Ιωσήφ, Ματθαίος και το πιο αμφιλεγόμενο έγραφε: «Ιούδας, ο γιος του Ιησού».
Ιωσήφ, Μαρία και Ιησούς ήταν όλα κοινά ονόματα τα χρόνια εκείνα και ένας στατικολόγος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο δήλωσε ότι τα είχε το 8% του πληθυσμού.

Ωστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα μπορούσε να έχει τον ίδιο συνδυασμό ονομάτων στην οικογένεια, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.

Για να μπορέσουν να κάνουν τη σύνδεση του εν λόγω τάφου o Δρ. Σίμρον και ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Σίμχα Γιάκομπιτς μελέτησαν τα οστεοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που φέρει την επιγραφή «Ιάκωβος, γιος του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού» και το οποίο βρίσκεται στα χέρια ιδιώτη, ο οποίος μάλιστα είχε κατηγορηθεί ότι είχε πλαστογραφήσει την επιγραφή από έναν ακαδημαϊκό του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Ωστόσο, λίγο αργότερα αθωώθηκε.

Την ίδια ώρα, βέβαια, πολλοί άλλοι ειδικοί και αρχαιολόγοι απορρίπτουν την οποιαδήποτε σύνδεση του τάφου της Ιερουσαλήμ με τον Ιησού.

Η περιοχή όπου βρίσκεται ο τάφος του Τάλπιοτ

Πρόσφατα, ωστόσο, ο Δρ. Σιμβρών άρχισε να μελετά το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου και να ξύνει την πατίνα του κουτιού, το στρώμα που σχηματίζεται στο μέταλλο με το πέρασμα των χρόνων, ενώ έκανε περίπου 150 χημικές αναλύσεις με τα δείγματα από 25 διαφορετικά οστεοφυλάκια -15 από τα οποία ήταν από τάφους που δεν είχαν καμία σχέση- και διαπίστωσε ότι τα ίχνη του μαγνησίου, του πυριτίου και του σιδήρου από το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου ταιριάζει με την χημική υπογραφή στον τάφο του Τάλπιοτ.

Τα οστεοφυλάκια του Τάλπιοτ βρέθηκαν καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα χώματος χαρακτηριστικού των λόφων της ανατολικής Ιερουσαλήμ, καθώς έχει μια μοναδική χημεία.

Ο Δρ. Σιμβρών εργάστηκε παραδεχόμενος ότι ένας σεισμός το 363 μ.Χ. γέμισε τον τάφο με χώμα και λάσπη και δημιούργησε ένα κενό που λειτούργησε προστατευτικά για τη διατήρηση των οστεοφυλακίων στο χρόνο.

Το χώμα που βρέθηκε μέσα στο οστεοφυλάκιο του Ιακώβου ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στα οστεοφυλάκια του Τάλπιοτ, κάτι που αποδεικνύει κατά τον Δρ. Σίμρον ότι βρισκόταν για χρόνια μαζί με άλλα στην ιερή θέση.

Ο Γιάκομπιτς μιλώντας στην Jerusalem Post είπε:«Αυτό το εύρημα δείχνει ότι το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου είναι αυθεντικό και ότι ο οικογενειακός τάφος του Ιησού (σ.σ. ο τάφος του Τάλπιοτ) πράγματι ανήκει στην οικογένεια του Ιησού από τη Ναζαρέτ».

Από την πλευρά του ο Δρ. Σίμρονς είπε στους New York Times: «Νομίζω ότι έχω μια ισχυρή, σχεδόν αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον τάφο του Τάλπιοτ. Τα αποδεικτικά στοιχεία, είναι πέρα από αυτά που περίμενα».

Μια επιγραφή από οστεοφυλάκιο του τάφου του Τάλπιοτ που γράφει Ιωσήφ

«Οι δυο τους γνωρίζουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να ταράξουν τη χριστιανική εκκλησία αλλά επιμένουν ότι η έρευνα είναι επιστημονική και δεν είναι θεολογική», σημειώνει η Daily Mail και προσθέτει: «Επειδή τα οστά βρέθηκαν σε οστεοφυλάκια θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι δεν υπήρξε σωματική ανάσταση, κάτι το οποίο πιστεύουν οι πιο παραδοσιακοί Χριστιανοί, ενώ άλλοι αποδέχονται την πνευματική ανάσταση».

Ο τάφος του Τάλπιοτ έχει σφραγιστεί με μια τσιμεντένια πλάκα, ενώ τα οστεοφυλάκια που έχουν βρεθεί βρίσκονται στα χέρια του Ισραηλινών Αρχαιολογικών Αρχών. Το οστεοφυλάκιο του Ιακώβου φυλάσσεται σε μυστική τοποθεσία από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος ζει στο Τελ Αβίβ.