Γενικά

Huawei P40 Series: Σχεδιασμός που μαγεύει

Τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro έρχονται με όλα όσα χρειάζεται ο χρήστης και ακόμη παραπάνω Τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro δεν είναι απλά οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας, είναι η απόδειξη πως ένα πολύ καλό smartphone μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Τόσο μάλιστα που πέραν των νέων δεδομένων που θέτει στα…

Τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro έρχονται με όλα όσα χρειάζεται ο χρήστης και ακόμη παραπάνω

Τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro δεν είναι απλά οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας, είναι η απόδειξη πως ένα πολύ καλό smartphone μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Τόσο μάλιστα που πέραν των νέων δεδομένων που θέτει στα της φωτογράφισης, καταφέρνει να σταθεί με μια ολόφρεσκια πλατφόρμα εφαρμογών που δεν θα αφήσει κανέναν χρήστη με παράπονο.

Σχεδιασμός
Πέραν όμως όλων των σημαντικών τεχνικών χαρακτηριστικών σε επίπεδο ισχύος και φωτογραφίας, τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro καταφέρνουν να μαγέψουν για άλλη μια φορά με το design τους. Η κατασκευάστρια εταιρεία χρησιμοποίησε απαλά χρώματα που πλησιάζουν αυτά της φύσης και έτσι οι συσκευές κυκλοφορούν σε Ice White, Black και Silver Frost αποχρώσεις.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός που επιτάσσει μια οθόνη που κερδίζει τις εντυπώσεις επιτυγχάνεται με το bezel-less design. Τυπικά, η οθόνη καλύπτει την μπροστινή πλευρά του κινητού σε πολύ μεγάλο ποσοστό, προσφέροντας στο χρήστη τόσο τη δυνατότητα να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο, αλλά και τον καλύτερο τρόπο να κατανοήσει τις εξαιρετικές λήψεις της κάμερας. Είναι δε ιδανική για να δείτε καλύτερα το αποτέλεσμα της φωτογραφίας σας και να προγραμματίσετε σωστά κάθε πλάνο.

Η Huawei χρησιμοποίησε έναν quad-curve σχεδιασμό χωρίς πλαίσιο, εμπνεόμενη από την ομορφιά της φυσικής κίνησης. Αυτό σημαίνει πως η οθόνη έχει στο τέλος της και στις 4 άκρες το κυρτό τελείωμα που το ενώνει με το κυρίως σώμα του προϊόντος και έτσι δίνεται μια ακόμη καλύτερη αίσθηση στο χέρι του χρήστη, ενώ και το smartphone έχει μια σχεδιαστική ομοιομορφία. 

Το μεταλλικό σώμα φέρει τα ελάχιστα δυνατά πλήκτρα, προσφέροντας όσα χρειάζεται ο κάτοχος του τηλεφώνου για τις βασικές λειτουργίες. Έτσι, θα βρείτε περιμετρικά το ηχείο, τη θύρα USB Type-C, το tray για την υποδοχή των καρτών nano SIM, το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης, καθώς και αυτό για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Η γυάλινη πλάτη δίνει στο κινητό διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το φως που πέφτει πάνω της, ενώ ξεχωρίζει μόνο το module των καμερών που βρίσκεται στο επάνω αριστερά τμήμα.

Συνολικά, τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro, όχι μόνο ακολουθούν μια σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση, αλλά θέτουν και νέα δεδομένα για τις ναυαρχίδες της αγοράς. 

Φωτογραφία
Η Huawei δείχνει τα τελευταία χρόνια το δρόμο στα της φωτογραφίας και τα Huawei P40 smartphones δεν γίνεται να μην ακολουθήσουν. Με ενσωματωμένοι σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica σε δύο εκδοχές (τριπλής και τετραπλής κάμερας, αντίστοιχα), τα νέα smartphones αποδίδουν συγκλονιστικά αποτελέσματα με ευρυγώνιους και υπερ-ευρυγώνιους φακούς, καθώς και με τηλεφακούς. Ειδικά το Huawei P40 Pro προσφέρει ένα 50x SuperSensing Zoom που μπορεί να φέρει στην οθόνη του όσα πράγματα δεν μπορούσατε να δείτε καν με γυμνό μάτι!

Το Octa PD AutoFocus υποστηρίζει υψηλή ταχύτητα εστίασης οποιαδήποτε στιγμής της ημέρας, είτε υπάρχει αρκετό φως, είτε ελάχιστον, ενώ το Huawei XD Fusion Engine αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και αναπαράγει κάθε λεπτομέρεια. Η συστοιχία φίλτρων RYYG βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνει αρκετά τις λήψεις με zoom, με το Huawei P40 Pro να προσφέρει 5x οπτικό zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom.

H 32MP selfie camera υποστηρίζει αυτόματη εστίαση και bokeh εφέ για να δημιουργήσετε τα απόλυτα πορτρέτα σας, ενώ ενισχύει το μηχανισμό ξεκλειδώματος συσκευής σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αν μάλιστα τραβήξετε μια κινούμενη εικόνα, το Huawei Golden Snap θα επιλέξει για εσάς το καλύτερο δυνατό κάδρο, ενώ με τα AI Remove Passerby και ΑΙ Remove Reflection μπορείτε να αφαιρέσετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο χωρίς να χρειαστεί δεύτερη λήψη. Σε ό,τι αφορά το video, τα δύο smartphones υποστηρίζουν λήψεις επιπέδου full-frame DSLR μηχανών. Ο τηλεφακός μάλιστα, μπορεί να καταγράψει υλικό σε ανάλυση 4K, καθώς και 4K time-lapse. 

Και αν όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται απλά ως χαρακτηριστικά που μας έχει συνηθίσει η Huawei στις ναυαρχίδες της, ήρθαν αμέσως μετά την κυκλοφορία των δύο μοντέλων και οι σχετικές βραβεύσεις για τις επιδόσεις των φακών. Η νέα σειρά Huawei P40 πατάει γερά στην κληρονομιά αυτή και την απογειώνει φέρνοντας πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, που θα ενθουσιάσουν όποιον ασχολείται λίγο ή πολύ με τη φωτογραφία. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο ανεξάρτητος φορέας μέτρησης DXOMARK έδωσε στο Huawei P40 Pro την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα της κάμερας, εκθειάζοντας την ποιότητα των λήψεων, των φακών και των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει στο κάτοχό του.

Ακόμη, η Technical Image Press Association (TIPA) έδωσε στα μοντέλα της Huawei P40 Series το βραβείο “Best Photo Smartphones of 2020”. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Huawei P Series αναγνωρίζεται στον παγκόσμιο θεσμό TIPA World Awards για τις πρωτοποριακές φωτογραφικές προδιαγραφές των προϊόντων της, αντάξιες του επιπέδου που συναντά κανείς στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. 

Η διάκριση της σειράς P40  στα TIPA World Awards 2020 αποτελεί άλλη μία έμπρακτη αναγνώριση της τεχνικής υπεροχής της Huawei. Το HUAWEI P40 Pro έλαβε για την κάμερά του βαθμολογία 128 από το DxOMARK (πρόκειται για την υψηλότερη βαθμολογία που έχει δοθεί ποτέ σε smartphone από τον εν λόγω οργανισμό) ενώ η ίδια συσκευή πέτυχε το υψηλότερο σκορ για φωτογραφία και selfie, με 140 και 103 αντίστοιχα.

Huawei App Gallery
Σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές, η Huawei εκμεταλλεύεται τις εκπληκτικές επιδόσεις των νέων της smartphones για να γνωρίσει και σε όλους τους φίλους της τεχνολογίας τη δική της πρόταση, τα Huawei Mobile Services. Το Huawei App Gallery είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα που προσφέρει μια ευρεία γκάμα διεθνών και ελληνικών εφαρμογών που θα βοηθήσουν οποιονδήποτε θέλει μια έξτρα λειτουργία για τη συσκευή του.

Οι μεγαλύτεροι δημιουργοί προσφέρουν τα apps τους που κατεβαίνουν με μια απλή διαδικασία, είναι ελεγμένα για θέματα ασφαλείας, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από τον κάτοχο των Huawei P40 και Huawei P40 Pro. Από το Microsoft Office και το Snapchat, μέχρι το TikTok και ελληνικού ενδιαφέροντος apps, το Huawei App Gallery δείχνει από νωρίς ότι έχει όλα τα φόντα να προσφέρει ολοένα και περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες, αφού ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με ολοένα και περισσότερες εφαρμογές. 

Όλα στην εντέλεια
Τα Huawei P40 και P40 Pro είναι διαθέσιμα σε  Ice White, Black και Silver Frost σε όλο το δίκτυο επίσημων συνεργατών της Huawei. Στην περίπτωση που θέλετε μια συσκευή πιο οικονομική και μπορεί παράλληλα να σας προσφέρει πολύ καλές εμπειρίες στη φωτογραφία τότε τα δύο προσιτά μοντέλα της σειράς, Huawei P40 Lite και Huawei P40 Lite E έρχονται να καλύψουν τις απαιτήσεις σας.

Πηγή