Διαβάστε ποια είναι σύμφωνα με έρευνα τα πιο επικίνδυνα λαχανικά, γιατί κινδυνεύτε από αυτά και τι να προσέξετε…
Μην σπεύδετε ωστόσο να αποκλείσετε τα λαχανικά από τοδιαιτολόγιο σας καθώς ο κίνδυνος δεν βρίσκεται στην κατανάλωση τους, αλλά στην προετοιμασία τους. Γιατί; Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να… τραυματιστείτε με το μαχαίρι κατά την κοπή τους.
Τα 5 πιο… επικίνδυνα
Από πρόσφατη έρευνα στην οποία ρωτήθηκαν 2000 άτομα προέκυψε ότι το 88% των ερωτηθέντων έχουν τραυματιστεί με το μαχαίρι τουλάχιστον μια φορά στην προσπάθεια τους να κόψουν λαχανικά. Τα 5 πιο επικίνδυνα λοιπόν είναι τα παρακάτω:
Αγκινάρες της Ιερουσαλήμ
Νεροκολοκύθα
Κίτρινη κολοκύθα
Γογγύλι
Γογγύλια Σουηδίας (γογγυλοκράμβες)
lifezone.gr