Γενικά Ελλάδα

Η πανέμορφη Ελληνίδα που κατακτά τον κόσμο και διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ!

Ελλάδαpoia

Εργάζεται στην Αγγλία και διαχειρίζεται επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει θητεύσει σε κάποια από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Και όμως, στο μυαλό της έχει πάντα ως γνώμονα την επιστροφή στην Ελλάδα.

Για την Ροζίνα Κούστα, η οποία εργάζεται ως διευθύντρια σε επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο το κίνητρο της επιστροφής δεν είναι μόνο επαγγελματικό. Η ίδια θεωρεί ότι η χώρα έχει σοβαρή δυναμική ενώ και η ίδια έχει καταθέσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο in.gr, το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε μια «επενδυτική μπουτίκ», στην Signia Wealth, στην οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια και περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο τρόπος που το πετυχαίνει είναι μέσω επενδύσεων σε funds και hedge funds αλλά και διάφορα private equity deals.

Μάλιστα, ακριβώς λόγω του διεθνούς χαρακτήρα των επενδύσεών της βιώνει την πίεση της οικονομικής συγκυρίας, όχι μόνο σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και διεθνώς. «Επενδύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο η συγκυρία δεν είναι μία αλλά μια σειρά συγκυριών και οικονομικών πραγματικοτήτων, άλλοτε αλληλένδετων, άλλοτε όχι» τονίζει. Για την ίδια όμως, εκείνο που αποτελεί προσωπική πίεση είναι η ευθύνη, αφού η χρηστή και έξυπνη διαχείριση πρωτίστως αυτό προτάσσει.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είναι νέα γυναίκα σε έναν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο χώρο, θεωρεί ότι η ίδια η αγορά κρίνει με αυστηρά, οικονομικά κριτήρια. «Σαφώς και οι προκαταλήψεις και τα στεγανά δε λείπουν, δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αυτά που ήταν παλιότερα. Μια γυναίκα άλλωστε, σε οποιοδήποτε πλαίσιο που ανδροκρατείται, είναι μια άλλη φωνή, η altera pars εάν θέλετε η οποία απαλύνει κάπως την κάπως επιθετικότερη φύση του άνδρα. Άλλωστε ο ανταγωνισμός και οι δύσκολοι νόμοι της αγοράς δεν βλέπουν, φύλο, ηλικία ή καταγωγή παρά μόνο ικανότητα κι αυτό και επιβραβεύουν».

«Στο Λονδίνο ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος» εξηγεί. «Το Λονδίνο ειναι, ας μου επιτραπεί ο όρος, μια «δεξαμενή» ταλέντου κι ο μόνος τρόπος να πετύχεις, ο μόνος λόγος για τον οποίο θα επιβραβευτείς αργά ή γρήγορα είναι η ικανότητα σου».

Όσον αφορά τη σχέση της με την Ελλάδα, η ίδια ξεκαθαρίζει πως «κάθε μου κίνηση, κάθε μου βήμα και κάθε μου επιλογή όλα αυτά τα χρόνια έγινε με γνώμονα την επιστροφή στην πατρίδα μου. Το κίνητρο της επιστροφής στην Ελλάδα δεν είναι αυστηρά επαγγελματικό, αλίμονο αν ήταν έτσι μονάχα».

Μάλιστα, θεωρεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και μέλλον. «Από απόψεως αγοράς, η Ελλάδα αργά αλλά σταθερά δείχνει ότι έχει μια δυνητική αγορά με σοβαρή δυναμική η οποία θα ήταν κρίμα να μην τύχει της προσοχής μας». Μάλιστα, η πεποίθησή της αυτή την έφερε στην τρέχουσα επαγγελματική της θέση και η ίδια ευελπιστεί ότι η πορεία των επενδύσεών της στην Ελλάδα θα τη δικαιώσει.

πηγή: in.gr


Αφήστε ένα σχόλιο