Γενικά Ελλάδα

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για 5 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! Χαμός…

ΕλλάδαΘα έχετε σίγουρα ακούσει πως την περίοδο της Κατοχής υπέφερε ο Ελληνικός Λαός, όχι όμως ΟΛΟΣ ο ελληνικός λαός. Μάλιστα πολλοί από αυτούς που δεν υπέφεραν, ασχολήθηκαν (ή οι απόγονοί τους) με την πολιτική.

Ο πατέρας του Κώστα Σημίτη, Γεώργιος, είχε διορισθεί επί Κατοχής στη θέση του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ο λόγος;

H στενή του φιλία με το Γεώργιο Μερκούρη, θείος της Μελίνας, που ήταν αρχηγός του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος. Ο Γεώργιος Μερκούρης, μαζί με το Γεώργιο Σημίτη, ήταν το άτυπο συμβούλιο των ‘Πέντε Γιώργηδων’ που κανόνιζε στη μαύρη αγορά την τιμή της χρυσής λίρας.

Μαζί με τους δύο προαναφερθέντες Γιώργηδες, συμμετείχαν :

O Γεώργιος Ζωγράφος,ζάπλουτος κτηματίας που καταγόταν απ’ τα Καλάβρυτα και είχε αγοράσει όλη την περιοχή που φέρει και σήμερα το όνομά του.

Ο Γεώργιος Μαρής, πολιτικός απ’ την Κρήτη, στέλεχος των Φιλελευθέρων, στενός συνεργάτης του Βενιζέλου.

Ο Γεώργιος Πωλογιώργης, αντιβενιζελικός, που είχε αγωνισθεί για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, μετέπειτα επιχειρηματίας.

Ο Γεώργιος Ράλλης, γιος και αδερφός πρωθυπουργών.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Γιώργος Μερκούρης δε μπορούσε να παρευρεθεί στο συμβούλιο, εντεταλμένος αντ αυτού ήταν ο Γιώργος Σημίτης.


Αφήστε ένα σχόλιο