Γενικά Ελλάδα

ΚΑΜΑΡΏΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ: Πλαστικά Γεωργίου: Δεν πληρώνει, δέρνει και παρακρατά 10 ευρώ από τους εργάτες για την… καθαρίστρια!

Ελλάδα


Για εργασιακές συνθήκες «ζούγκλας» τις οποίες εφαρμόζει η Διοίκηση της εταιρείας Πλαστικών Γεωργίου Α.Ε. που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας [ΟΕΧΒΕ].
Η ΟΕΧΒΕ καταγγέλει ότι στην εταιρεία η κατάσταση παραβατικότητας της «ξηλωμένης» Εργατικής Νομοθεσίας ξεπερνάει κάθε λογική.
Δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα. Δεν υπάρχει ωράριο εργασίας. Δεν υπάρχουν υπερωρίες. Δεν υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν υπάρχουν μέτρα ατομικής προστασίας. Δεν υπάρχουν τουαλέτες. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Δεν υπάρχει ώρα φαγητού. Υπάρχει όμως γενική τρομοκρατία. Υπάρχει απόλυση για όσους προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι. Υπάρχει παρακράτηση 10€ από το μισθό κάθε εργαζόμενου για να πληρώνεται η καθαρίστρια.

Το πιο δραματικό και απαράδεκτο που καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ είναι ότι «υπάρχει ξύλό για όσους δε συμμορφώνονται στις επιλογές του εργοδότη»!
Η Ομοσπονδία στηρίζει τον απεργιακό αγώνα του σωματείου του κλάδου για να γκρεμίσει την «ζούγκλα του κ. Γεωργίου». Καλεί δε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να καταγγείλει αυτές τις συμπεριφορές, να προχωρήσει άμεσα στους απαραίτητους ελέγχους στη μαύρη επιχείρηση Γεωργίου Α.Ε. και να προχωρήσει σε σύγκληση τριμερούς συνάντησης, ώστε να ακυρωθεί η παράνομη απόλυση και να καταδικαστεί ο ξυλοδαρμός.

 
Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 7 Ιούνη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κώστας Γεωργίου ΑΕ» στην περιοχή των Οινοφύτων, όπως αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα μετά την ωμή, ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους, ο πακιστανός εργάτης Ασίφ Μαχμούντ, από τον εργοδότη και το γιο του.

 
Το Σωματείο και η Σωματειακή Επιτροπή, που έχουν δημιουργήσει οι εργάτες, προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς. Διεκδικούν, εκτός από την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους, και μία σειρά αιτήματα όπως ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 
Να σημειωθεί ότι στις 14 Ιούνη συνεχίζεται η δίκη του εργοστασιάρχη Γεωργίου για τη ρατσιστική και ωμή επίθεση κατά του εργάτη, ο οποίος στις 30 Μάη πήγε στην επιχείρηση και ζήτησε να παραλάβει τα πιστοποιητικά και τα χαρτιά του μετά από την άδικη απόλυσή του. Στις 9 το πρωί της ίδιας ημέρας, προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον απολυμένο εργάτη, στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

 
makeleio.gr

πηγή:

press-news.gr


Αφήστε ένα σχόλιο