Γενικά Ελλάδα

Καταστροφή για όσους επένδυσαν στο χρυσό για να σώσουν τις οικονομίες τους από την κρίση

Ελλάδαgold

Έτρεξαν προς το χρυσό για να σωθούν και γνώρισαν την καταστροφή στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

H κρίση έσπρωξε αρκετούς εύπορους συμπολίτες μας στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδας με σκοπό την προμήθεια χρυσών λιρών που θα τους προστάτευε από τα επερχόμενα οικονομικά δεινά και τη φτώχεια.

Το Σεπτέμβριο του 2011 της εκτυφλωτικής λάμψης του χρυσού το ημερήσιο δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος κατέγραφε την αξία μιας λίρας στα 310,65 ευρώ στο στάδιο της αγοράς και κατά τη πώληση η τιμή της ήταν τα 374,60 ευρώ που να σημειωθεί ήταν επίπεδα ρεκόρ.
Σήμερα η τιμή διαμορφώνεται στα 214,76 ευρώ ( αγορά ) και στα 259,62 ευρώ ( πώληση). Η διεθνής καθοδική πορεία του χρυσού τα δυόμιση τελευταία χρόνια προκαλεί τεράστιες ζημιές στους λάτρεις του χρυσού και στους κατόχους χρυσών λιρών.

Ειδικότερα τους τέσσερις τελευταίους μήνες του 2011 πουλήθηκαν συνολικά 79.162 λίρες και η συνολική τους αξίας διαμορφώθηκε στα 27,7 εκατ ευρώ.

Σήμερα ο ίδιος αριθμός λιρών αξίζει μόλις 16,6 εκατ ευρώ λόγω της βουτιάς της τιμής του χρυσού και της απόκλισης που υπάρχει μεταξύ της τιμής πώλησης και αγοράς. Δηλαδή από το 2011 μέχρι σήμερα οι κάτοχοι λιρών έχασαν το 40% της αρχικής άξιας του κεφαλαίου και η συνολική ζημία ανέρχεται σε 11 εκατ ευρώ.

 
Αφήστε ένα σχόλιο