Γενικά Ελλάδα

«Κλείνω τον Alpha»: Βράζει ο Κοντομηνάς. Πωλείται το μαγαζί; Εξελίξεις

Ελλάδα2

Ποιες οι εξελίξεις στον Alpha μετά την ήττα στις τηλεοπτικές άδειες;Στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής πριν από κάποιες εβδομάδες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν κατηγορηματικός. Και απ…

Ποιες οι εξελίξεις στον Alpha μετά την ήττα στις τηλεοπτικές άδειες;

Στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής πριν από κάποιες εβδομάδες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν κατηγορηματικός. Και απαισιόδοξος. Και μάντης κακών θα λέγμα.

«Αν δεν πάρω άδεια, θα κλείσω τον Alpha, θαβρεθούν στο δρόμο εργαζόμενοι και θα πρέπει να πουλήσω και άλλα περιουσιακά στοιχεία για να πληρώσω τις αποζημιώσεις που θα είναι πάνω από 100 εκατομμύρια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντομηνάς.

Τι θα κάνει λοιπόν τώρα; Θα τον κλείσει τον Alpha ή, μήπως, τον πουλήσει; Ή, μήπως θα συνεργαστεί με κάποιον από τους νικητές;

Πάντως απόσβεση δεν φαίνεται να μπορούν να κάνουν τα κανάλια.

Αν δεχτούμε όσα λέει ο κ. Κοντομηνάς, πως ο Alpha ως Νο1 κανάλι είχε κερδοφορία, 1,5 με 2 εκατομμύρια το χρόνο, τότε ο Αλαφούζος για να κάνει απόσβεση θα χρειαστεί γύρω στα 24 χρόνια, ο Καλογρίτσας 28 χρόνια, ο Μαρινάκης 41 και ο Κυριακού 42 χρόνια.

Χωρίς να υπολογίσουμε και το κόστος επένδυσης για τους δύο που δεν διαθέτουν, ήδη, κανάλι.

Ωστόσο, ήδη από το πρωί τα σενάρια για το μέλλον του Αlpha δίνουν και παίρνουν με πολλούς να υποστηρίζουν πως το κανάλι θα σωθεί από κάποιον νέο καναλάρχη.