Γενικά Ελλάδα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Συγκλονιστικό: Είχε επιμεληθεί ακόμα και το…

Ελλάδα


Ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Και στις πολιτικές του εκτιμήσεις και στην προσωπική του ζωή – Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τα είχε προβλέψει όλα, ακόμα και τον τάφο του.

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης» ο Μητσοτάκης προβλέψει τα πάντα. «Την ακίνητη περιουσία είχε φροντίσει να τη μεταβιβάσει στα παιδιά και στα εγγόνια του. Πριν από επτά χρόνια είχε επιμεληθεί ακόμα και για τον τάφο του. Σε μια βραχώδη περιοχή, έξω από τα Χανιά, στην περιοχή Αργουλιδές στο Ακρωτήρι, πολύ κοντά από τους τάφους των Βενιζέλων, εκεί αποφάσισε ότι θα ήταν η τελευταία του κατοικία, αυτού και της συζύγου του Μαρίκας. Ετσι θα βρίσκονταν και στον θάνατο μαζί, σε μια προνομιακή περιοχή, γεμάτη ελιές, σε ένα χρυσοπράσινο περιβάλλον που μόνο το πέρασμα αδέσποτων κατσικιών διαταράσσει την ησυχία του».

 

Πρίν από 7 χρόνια φρόντισε να ετοιμάσει τον τάφο του και όχι μόνο.

Ο «Βηματοδότης» αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε στον ύπνο του:

«Είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (φωτογραφία) το τελευταίο διάστημα (ύστερα από μια αναπνευστική κρίση που έπαθε πριν από 15 ημέρες) καθηλωθεί στο κρεβάτι του. Τον ταλαιπώρησε, βλέπετε, πολύ η κατάσταση της υγείας του, το πόδι του, η μέση του, το αναπνευστικό του σύστημα και φαινόταν τις τελευταίες ημέρες όταν κανείς τον συναντούσε ότι βρισκόταν σε διαδικασία αναχώρησης. Αναχώρησης από τη ζωή. Το κατάλαβαν και οι συγγενείς του, και τις τελευταίες Κυριακές μαζεύονταν όλοι στο σπίτι του στη Γλυφάδα, για να βρίσκονται δίπλα του. Ετσι συνέβη και την Κυριακή. Ηταν όλοι εκεί (πλην της κόρης του Αλεξάνδρας που απουσίαζε στο εξωτερικό), τα παιδιά, τα εγγόνια του, οι πάντες. Κάθονταν στο σαλόνι και ένας-ένας περνούσε από το προσκεφάλι του πρώην πρωθυπουργού. Δεν μπορούσε να μιλήσει, όπως μου είπαν, απλώς κάπου-κάπου άνοιγε τα μάτια του και κοιτούσε. Και αναγνώριζε πρόσωπα, όπως αποδεικνύεται από ένα δειλό χαμόγελο που έσκαγε στα χείλη του, και μετά έπεφτε σε λήθαργο. Ούτε μια λέξη μπόρεσε να πει, βρισκόταν – και ήταν φανερό – σε αποδρομή από τη ζωή. Οι συγγενείς του έμειναν έως αργά το απόγευμα. Ο Μητσοτάκης έφυγε στον ύπνο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ηταν 99 ετών ο πρώην πρωθυπουργός».

Πηγή:

24wro.com.gr