Γενικά Ελλάδα

Ξαφνική λατρεία Ντάισελμπλουμ για Τσίπρα: «Τον θαυμάζω γιατί…»

Ελλάδα


νταισελμπλουμ τσιπρας

Ποιες οι ξαφνικές δηλώσεις λατρείας του Γερούν Ντάισελμπλουμ για τον Αλέξη Τσίπρα;

Υπό τον τίτλο, «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019», ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δίνει εκτενή συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», με αναφορές τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στην αντιπολίτευση.

lg

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Ολλανδός πολιτικός δηλώνει για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στο δρόμο της σταθερότητας.

Αυτό είναι κρίσιμο. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του πολιτική πρωτοβουλία και άποψη», διευκρινίζει ο Ντάισελμπλουμ και προσθέτει: «Η επαναφορά μιας χώρας στη σταθερότητα, όμως, είναι κρίσιμη. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, ως όφειλε».

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει εξάλλου την «ταπεινή επιθυμία» του για «αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού κόσμου, με στόχο το εθνικό συμφέρον.

Είμαι και εγώ πολιτικός και συνηθίζουμε να εστιάζουμε στα βραχυπρόθεσμα οφέλη και στα πολιτικά συμφέροντα. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, αν και στην περίπτωση αυτή το διακύβευμα θα έπρεπε να αφορά μόνο την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις, τα κόμματα οφείλουν να συνεργάζονται», υποστηρίζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

πηγή:

fimes.gr