Γενικά Ελλάδα

ΜΑΡΟΥΣΙ : Η φωτογραφία που σαρώνει στο Facebook!

ΕλλάδαKATAIGIDES-620x330

Τα καιρικά φαινόμενα έπιασαν για ακόμη μια φορά απροετοίμαστη την Αττική. Ειδικά στα δυτικά από την Ελευσίνα ως τα Λιόσια και το Μενίδι η καταιγίδα δημιούργησε δεκάδες προβλήματα.
Σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους ενώ σε ορισμένα σημεία, όπως στο Μαρούσι υπήρξε ακόμη και ανεμοστρόβιλος τον οποίο μάλιστα τον “έπιασε” ο φωτογραφικός φακός.
Πολλά ήταν τα προβλήματα στα δυτικά. Τουλάχιστον 160 ήταν οι κλήσεις που έγιναν στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγει9α, καταστήματα, αλλά και σπίτια. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 08:00 οι κλήσεις ήταν μόνο 13, μέσα σε μισή ώρα ωστόσο το νέο κύμα, άλλαξε τα δεδομένα.
Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια Δεν ήταν μονάχα ο ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι, η καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους που έριξαν πολλά δέντρα κυρίως στα βόρεια προάστια
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις οδούς Δεκελείας και Αριστοτέλους το νερό ανέβηκε επικίνδυνα. Ήταν δεκάδες οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν. Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και λίγο μετά τις 10:00 στην οδό Μητροπόλεως στο Μενίδι. Για ακόμη μια φορά υπήρξαν προβλήματα στην οδό Χαμοστέρνας, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στη Φορμίωνος.
Πηγή φωτογραφιας - Facebook
Χαρακτηριστική η εικόνα από το Χαλάνδρι, κοντά στο “Υγεία” όπου έπεσαν δένδρα και χρειάστηκε η επέμβαση της ΠυροσβεστικήςΧαρακτηριστική η εικόνα από το Χαλάνδρι, κοντά στο “Υγεία” όπου έπεσαν δένδρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή ζημιών σε σπίτια και καταστήματα, ωστόσο στο Καματερό λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε ένα παλιό και ευτυχώς ακατοίκητο σπίτι. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή άλλες ζημιές.
Το κτήριο, πάνω στο ρέμα της εσχατιάς είχε εκκενωθεί πέρυσι λόγω επικινδυνότητας από την Περιφέρεια. Τώρα λόγο του μεγέθους του κτηρίου μηχανήματα της Περιφέρειας δίνουν μάχη να απομακρυνθούν τα μπάζα ώστε να μην πλημμυρίσει η γύρω περιοχή.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η έντονη βροχή έφερε και πάλι έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία με τους δρόμους ειδικά στο κέντρο να έχουν μετατραπεί σε απέραντα… πάρκινγκ.


Αφήστε ένα σχόλιο