Γενικά Παράξενα

Μπορεί να μην καταλαβαίνετε τι δείχνει αυτή η φωτογραφία αλλά ΠΡΕΠΕΙ να το κάνετε και εσείς αμέσως!

Παράξεναpodia

Το μελάνωμα είναι καρκίνος του δέρματος που μπορεί να προκύψει όταν ελιές αλλάζουν σχήμα και εμφάνιση ή ακόμα και όταν δημιουργούνται καινούργιες.

Έτσι, το να γνωρίζουμε και να τις εξετάζουμε τακτικά είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη ενός μελανώματος. Έχει φτιαχτεί μάλιστα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ένα ακρώνυμο (ABCDE) που συνοψίζει όλους τους τύπους ελιών και τα χαρακτηριστικά τους που θα πρέπει να προσέχουμε.

AdTech Ad

Εάν δείτε πως κάτι δεν πάει καλά, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας.

– A: Βγαίνει από το Ασύμμετρο όσον αφορά στο σχήμα τους (εάν δεν είναι κυκλικό, αυτό μπορεί να δείχνει μελάνωμα).
– B: Bγαίνει από το Borders (Άκρο) και έχει να κάνει με το αν υπάρχουν εμφανή άκρα ή όχι.
– C: Βγαίνει από το Color (Χρώμα). Εάν δείτε διαφορετικές αποχρώσεις στην ίδια περιοχή.
– D: Βγαίνει από το Dimension (Διάσταση). Είναι σημαντικό να ελέγχετε εάν οι ελιές σας μεγαλώνουν και γίνονται πιο έντονες, όπως επίσης και το εάν είναι μεγαλύτερες σε πλάτος από 6 χιλιοστά.
– E: Βγαίνει από το Evolution (Εξέλιξη). Εάν μια ελιά συνεχίζει να αλλάζει διαστάσεις και χρώμα και εάν φαίνεται ασύμμετρη και χωρίς άκρα, τότε πρέπει να πάτε άμεσα σε γιατρό.

Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε και αυτή η χαριτωμένη διαφήμιση, προκειμένου να προληφθούν τα μελανώματα.

Ένα μελάνωμα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί στα αρχικά του στάδια. Ειδικά τώρα, το καλοκαίρι, το δέρμα μας χρειάζεται προστασία και φροντίδα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε την κατάλληλη γνώση!