Γενικά Παράξενα

Νέα έρευνα προκαλεί ΠΑΝΙΚΟ: Ποια ρούχα περιέχουν επικίνδυνα-καρκινογόνα για την υγεία χημικά

Παράξεναrouxa

Τα βέλη της εναντίον των ορειβατικών ρούχων έχει στρέψει η Greenpeace.

Σύμφωνα πάντα με την Greenpeace οι εταιρίες για να επιτύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποίησαν μεθόδους και υλικά που είναι επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η μεγαλύτερη πρόκληση στα ορειβατικά ρούχα (αλλά και παπούτσια, ή σκηνές κ.λπ.) είναι να παραμείνουν αδιάβροχα χωρίς όμως να χάσουν την δυνατότητα να «αναπνέουν» έτσι ώστε να μην ιδρώνει ο χρήστης τους.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι 36 από τις 40 κορυφαίες εταιρίες κατασκευής ορειβατικού εξοπλισμού (μερικές μάλιστα από τις πιο γνωστές σε όλο τον κόσμο) χρησιμοποιούν στα ρούχα τους πολυμερή υλικά ή υλικά της οικογένειας των PFC, τα οποία χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα υφάσματα να αντέχουν στη βροχή και την λάσπη.

Τα υλικά αυτά όμως παρυσιάζουν έναν πολύ αργό ρυθμό διάσπασης όταν απελευθερωθούν στο περιβάλλον, ενώ έχουν συνδεθεί με την παρουσίαση ορμονικών διαταραχών και την ανάπτυξη όγκων στον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι της Greenpeace δηλώνουν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα, ιδίως όταν όλα αυτά τα προϊόντα αφορούν ανθρώπους ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους με το περιβάλλον το οποίο επισκέπτονται. Τα υλικά αυτά βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα ρούχα των ορειβατών, αλλά και στα σακίδιά τους, τις σκηνές και τους υπνόσακους.

kontranews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο