Γενικά

Νέα ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!Θέλουν ΠΟΛΕΜΟ…

Frontpages ΕλλάδαΤα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν προκλητικά το ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να εγκαταστήσει Έλληνες πολίτες σε 28 μικρές νήσους του Αιγαίου, ώστε αυτές να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα σχολιάζουν, σήμερα,  τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εκτενείς αναφορές στον τουρκικό τύπο αφορούν το έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο Νεκτάριος Σαντορινιός. «Σύμφωνα με τον κύριο Σαντορινιό, το σχέδιο αυτό εντάσσεται στην στρατηγική 2014-2020 που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Κύπρος [στο Αιγαίο] » γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ και συνεχίζουν πως « σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση για το σχέδιο μετεγκατάστασης Ελλήνων πολιτών στα νησιά, ενώ και το υπουργείο Άμυνας της χώρας είναι σύμφωνο με την πράξη αυτή.»

«Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει χτίσει νόμιμα φυλάκια στις Οινούσσες, ένα μικρό νησάκι δίπλα στη νήσο Παναγιά» γράφουν χαρακτηριστικά.

Συνυπολογίζοντας πως ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και θεωρεί πως το μισό Αιγαίο είναι δικό του και το άλλο μισό ‘γκρίζο’, τότε δεν προκαλεί εντύπωση που τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αυτή την προσέγγιση.

Πηγή:

voicenews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο