Γενικά Ελλάδα

Νομίζατε πως είχαμε ξεμπερδέψει με την 17 Νοέμβρη; Για διαβάστε αυτό…

Ελλάδα17

«Επανεμφάνιση» του περιβόητου 45αριού του 17Ν σχεδίαζαν οι«Πυρήνες» μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος που επικαλείται το δικαστικό βούλευμα του Συμβουλιου Εφετών σχετικά με την εμπλοκή 29 ατόμων στην επιχείρηση Γοργοπόταμος που είχαν οργανώσει αντεξουσιαστές και ποινικοί πριν απο έναν χρόνο με στόχο την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού και άλλες ένοπλες ενέργειες.

Σε ένα από τα σημεία του βουλεύματος γίνεται αναφορά σε άγνωστη αλληλογραφία Ξηρού και Πυρήνων με περίπου 1000 κρυπτογραφημενες επιστολές, όπου γίνεται λόγος για «ανάσυρση» και επαναχρησιμοποίηση των δυο πιστολιών της 17Ν που δεν έχουν εντοπισθεί και προφανώς ο Χρ. Ξηρός γνωρίζει που βρίσκονται.

Στην 76η σελίδα του βουλεύματος σημειώνεται: «Οι Πυρήνες απευθυνόμενοι στον Ξηρό που τους είχε ρωτήσει σε γράμμα για τα δύο πιστόλια της παλιας εταιρίας – της 17Ν- για το νομικές επιπτώσεις ή αν το ‘σηκώνουν’, του απαντούν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα».

Επίσης σε αλλο απόσπασμα ο Χρ. Ξηρός φέρεται να αξιολογεί τους εκτελεστες της 17Ν. Οπως σημειώνεται ο ίδιος, ο αδερφό τους (σσ Σάββας Ξηρός) και ο Μήτσος (σ.σ. πιθανολογείται ότι μιλάει για τον Δημητρη Κουφοντίνα) ήταν οι χειρότεροι και οι καλύτεροι ο Τζωρτζάτος και ο μ….ς απο τη Θεσσαλονίκη, καθως τους είχε εκπαιδεύσει ειδικός στο αντάρτικο πόλη; που ηταν από την Κούβα»

 

πηγή: TheToc
Αφήστε ένα σχόλιο