Γενικά Ελλάδα

Ο «δράκος των ασανσέρ»: Στηνόταν έξω από τους ανελκυστήρες και… Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Ελλάδα


Ο 26χρονος Χρήστος Γκίλης είχε βιάσει σε σχεδόν δύο χρόνια 28 γυναίκες στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν ότι «χτυπούσε» τα θύματα του μέσα σε ασανσέρ. Μια γυναίκα θύμα του όταν τον αντίκρισε στο δικαστήριο τον υποδέχθηκε με ένα δυνατό χαστούκι. Εκείνος αιφνιδιάστηκε αλλά δεν αντέδρασε.

«Θέλεις κρέμασμα», του είχε πει η 50χρονη γυναίκα και κατέρρευσε. Είχε μόλις ολοκληρώσει την κατάθεσή της, όπου περιέγραψε τα όσα είχε υποστεί από τον 26χρονο «δράκο των ασανσέρ». Ήταν το ένα από τα 28 θύματα του νεαρού, ο οποίος από τις 9 Σεπτεμβρίου 1997 έως τον Μάρτιο του 1998, είχε γίνει ο εφιάλτης των γυναικών των περιοχών Κυψέλης, Πατησίων, Κολωνού, Γκύζη και Εξαρχείων στην Αθήνα.

Ο Γκίλης στηνόταν έξω από τις εισόδους των πολυκατοικιών και μόλις έβλεπε γυναίκα ­ οποιασδήποτε ηλικίας να επιστρέφει μόνη της, έτρεχε αθόρυβα πίσω της και μόλις εκείνη άνοιγε την πόρτα του ασανσέρ, ορμούσε πάνω της. Χτυπούσε τα θύματά του, άρπαζε τις τσάντες τους και τα κοσμήματα και στη συνέχεια προσπαθούσε να τα βιάσει. Ο ίδιος ομολόγησε μόνο τις ληστείες, τις οποίες απέδωσε στα τραυματικά παιδικά του χρόνια και στα ψυχολογικά προβλήματα που του προκάλεσαν. Αρνήθηκε, ωστόσο, όλες τις άλλες πράξεις.

xristos gkilis

 


Αφήστε ένα σχόλιο