Γενικά Ελλάδα

Ο Τραμπ και το ΣΧΕΔΙΟ του για την ΕΛΛΑΔΑ…

Ελλάδα


Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγει πρόεδρος των ΗΠΑ αφήνοντας άφωνους και εκτεθειμένους τους ευρωπαίους ηγέτες, που μιλούσαν απαξιωτικά για τον νέο πλανητάρχη, ειδικά η «σιδηρά» κυρία, Άνγκελα Μέρκελ. Το σχέδιο του Τραμπ είναι να «διώξει» τη Μέρκελ από τη θέση της, αφού δεν κατάφερε να σώσει την Ευρώπη από την κρίση.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει λόγο και για το χρέος της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας

«Θα σταθώ μακριά από αυτό το θέμα. Δεν θα ανακατευτώ. Μην ξεχνάτε ότι το Ευρώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Ένωσαν τις Ευρωπαϊκές χώρες για να νικήσουν τις ΗΠΑ. Τώρα η Γερμανία είναι πολύ ισχυρή. Θα αφήσω την Γερμανία να χειριστεί το θέμα. Αν δεν λύσει το θέμα η Γερμανία ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να το λύσει ο Πούτιν».

Μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται ότι ο νέος πρόεδρος δεν επιθυμεί να παρέμβει στο ζήτημα του χρέους, δεν είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα.

Ο Τραμπ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το ζήτημα που έχει προκύψει με την Deutsche Bank και το υπέρογκο πρόστιμο που πρέπει να πληρώσει στις ΗΠΑ. Μια κατάρρευση της εν λόγω τράπεζες θα οδηγήσει σε ένα ντόμινο καταστροφής της ευρωζώνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να δώσει τελεσίγραφο στη Μέρκελ. Ή λύνει το ζήτημα βιωσιμότητας της τράπεζας με αντάλλαγμα την ελάφρυνση του χρέους ή έρχεται το τέλος.

Διπλό όφελος για τον Τραμπ, αφού και δεν θα κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία με την κατάρρευση της τράπεζας, αλλά έχει με το μέρος του και την Ελλάδα.

πηγή:

voicenews.gr


Αφήστε ένα σχόλιο