Γενικά Ελλάδα

ΟΛΗ η Κρήτη ΔΑΚPΥΣΕ στο μνημόσυνο του Βαγγέλη | Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέλφια του

Ελλάδαgiak

– Aκολουθούν φωτό και video
– Απαρηγόρητοι όλοι από τον τραγικό του χαμό
– Ένα χρόνο μετά και η υπόθεση συνεχίζει να συγκινεί την Ελλάδα

Ακριβώς ένας χρόνος πέρασε από τότε που όλη η Ελλάδα άρχισε να ψάχνει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη… τον 20χρονο σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής που κατάφερε να μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι και κάνει κάθε μαθητή ή φοιτητή να ταυτιστεί μαζί του, λόγω του bullying που δεχόταν.

Το Σάββατο, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του βρέθηκαν στο Σελί Ρεθύμνου, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου παλικαριού που αναζητούσε για δύο μήνες ολόκληρη η Ελλάδα.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέλφια του, οι οποίοι ήταν πιασμένοι χέρι- χέρι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την μαύρη αυτή μέρα!
Ένα μεγάλο γιατί βασανίζει τους δικούς του ανθρώπους… ένα «γιατί» να χαθεί τόσο άδικα ο Βαγγέλης… ένα «γιατί» που δεν τους είπε πότε για τα βασανιστήρια που βίωνε στην Σχολή του και ένα «γιατί» που ένα χρόνο μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Βαγγέλη.

Από την πρώτη στιγμή ο θείος του Γιώργος Βιρβιδάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ερευνών τόσο για τον εντοπισμό του κρητικού φοιτητή όσο και για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει σήμερα, ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, ότι η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αν κι εκείνη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.
«Βλέπετε ότι ενώ έχει περάσει ένας χρόνο είναι πολύ πιο δύσκολα από παλαιότερα. Εμείς έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας και αυτό δημιουργεί κάποια θέματα.
Ξέρουμε η ανακρίτρια στα Γιάννενα έχει πολλές υποθέσεις. Για εμάς αυτό είναι ένα θέμα και θα θέλαμε να προχωρήσει και να τελειώσει όλο αυτό το θέμα», ανέφερε, τονίζοντας ότι «κανένα παιδί δεν οδηγείται σε μία τέτοια κατάσταση χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Υπάρχουν αιτίες αλλά εμείς δεν είμαστε οι κριτές γι’ αυτό υπάρχει η δικαιοσύνη. Αυτό περιμένουμε».
Την ίδια ώρα ο κ. Βιρβιδάκης δηλώνει πως είναι πεπεισμένος ότι η υπόθεση και η ιστορία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά άλλα παιδιά στο μέλλον.
«Η θυσία του Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά κι αυτό ήδη φαίνεται γιατί υπάρχει μία ευαισθησία στα σχολεία, στην κοινωνία ενώ γίνονται και σεμινάρια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο χαμός στον Βαγγέλη θα σώσει πολλά παιδιά» ενώ καλεί όποιον ξέρει κάτι να μιλήσει.
«Σε τέτοιες περιπτώσεις που χάνονται παιδιά η σιωπή δεν είναι χρυσός. Όποιος ξέρει κάτι ας πάει στην αστυνομία να το πει. Θα πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη να τιμωρηθούν για να δικαιωθεί και ο Βαγγέλης και η οικογένειά του»…
press-news.gr