Γενικά Ελλάδα

ΟΡΙΣΤΙΚΟ!Έρχονται ΕΚΛΟΓΕΣ!Δείτε πότε…

Ελλάδα


Για τα νέα διλήμματα και τις προκλήσεις που  πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση μόλις τέλειωσει ο 15αυγουστος, μιλάει το Der Spiegel σε αρθρο του, με τίτλο «Ελλάδα, η απατηλή ηρεμία του Αυγούστου», οπού μιλάει για όλα τα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεράσει η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων είναι η οικονομική και η προσφυγική κρίση.

Ξεκινάει το άρθρο: «Στην ελληνική πολιτική υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: στα μέσα Αυγούστου τίποτα δεν πρέπει να διαταράσσει την ηρεμία. (…) Η Βουλή στην Αθήνα είναι κλειστή λόγω διακοπών (…) και οι πολίτες απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, όσοι βέβαια έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν (…). Όταν διακόπτεται αυτή η ηρεμία, αυτό συνήθως δεν είναι καλό σημάδι. Έτσι ήταν την περασμένη εβδομάδα. Διάφορα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει πρόωρα από τις διακοπές του. Αμέσως ξεκίνησαν οι εικοτολογίες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Κλιμακώνεται ενδεχομένως η προσφυγική κρίση;», φέρνοντας ουσιαστικά στο προσφυγικό στο προσκήνιο, καθώς και πρόβλημα με την τουρκική βίζα. «Πέραν των 2.000 προσφύγων που πρόκειται να μετεγκατασταθούν μετά την τουριστική περίοδο στην Κρήτη, η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει μέχρι στιγμής σχέδιο για ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης»

«Ούτε το πεδίο της οικονομίας όμως προσφέρει ιδιαίτερη παρηγοριά στον Τσίπρα» ξεκινώντας να μιλάει για τα οικονομικά και ότι «η Ελλάδα μετά την ελαφρά ανάπτυξη της το 2014 επέστρεψε ξανά στην ύφεση το περασμένο καλοκαίρι, όταν η διαμάχη μεταξύ των πιστωτών και της νεοεκλεγείσας αριστερής κυβέρνησης είχαν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Γράφει ακόμα και για τα αποτελέσματα της στατιστικής εταιρίας, που δείχνουν περιθώρια για ανάπτυξει και πως «αυτό οφείλεται κυρίως στον τουρισμό και ένας και μόνον κλάδος δεν μπορεί να επιφέρει αναστροφή του κλίματος στην Ελλάδα και όσο επιδεινώνεται η κατάσταση σε σχεδόν όλους τους υπόλοιπους κλάδους: στο λιανικό εμπόριο, στις εξαγωγές και στην αγορά εργασίας».

Τέλος μιλάει και για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών: «Σύμφωνα με τη φημολογία που καλλιεργείται, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης ο Τσίπρας θα μπορούσε να καταφύγει το φθινόπωρο σε μια δοκιμασμένη συνταγή: πρόωρες εκλογές.

Η κυβέρνηση διατείνεται βέβαια ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, το φθινόπωρο του 2019. Από τη σκοπιά του Τσίπρα τα επιχειρήματα τείνουν υπέρ της αναμονής, πόσο μάλλον που υπολείπεται σημαντικά των συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις.

Επιπλέον τρία χρόνια στην πολιτική είναι μια αιωνιότητα. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε να ανακάμψει η οικονομία και να αυξηθούν έτσι οι πιθανότητες επανεκλογής του Τσίπρα.

Εντούτοις πολλοί πολιτικοί και ειδικοί επιμένουν ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να αντέξει μέχρι το 2019 διότι οι προκλήσεις είναι πολύπλευρες και μεγάλες»

πηγή:

press-news.gr