Γενικά Ελλάδα

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ!

Ελλάδα2

Με αφορμή ανυπόστατες φήμες, like-ίστικα σχόλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα, οι εμπνευστές των οποίων δεν μπήκαν καν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τα διασταυρώσουν πριν τα δημοσιεύσουν, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:
Το σημαντικότερο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών (που διεξήχθησαν πανελλαδικά με κάλπες) ήταν η αύξηση των ψηφισάντων, κάτι που δεν δικαιολογείται από την ελάχιστη δραστηριότητα του συλλόγου κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές. Αντίθετα, μπορεί να θεωρηθεί ως η πρώτη πραγματική αντίδραση των συναδέλφων (αλλά και της κοινωνίας γενικότερα) που βιώνουν την απαξίωση του επαγγέλματος , την υπανάπτυξη της οικονομίας και την παράλληλη επιβολή πρωτάκουστων αυξήσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Είναι προφανές ότι οι εκατοντάδες Πολιτικοί Μηχανικοί που τίμησαν την Προοδευτική Συνεργασίαπροκάλεσαν αμηχανία στα κομματικά επιτελεία. Είναι απολύτως λογικό να προκαλεί αίσθηση και ένα ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κομματικοδίαιτες παρατάξεις, το γεγονός ότι μία παράταξη που διεκδίκησε για πρώτη φορά την ψήφο των Πολιτικών Μηχανικών κατάφερε, ενώ ιδρύθηκε μόλις δύο βδομάδες πριν τις εκλογές, να κερδίσει την εμπιστοσύνη σχεδόν ενός στους δέκα που μετείχαν στη ψηφοφορία.
Είναι δύσκολο να δεχτούν ότι μία ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη προσπάθεια συσπείρωσε στην παρθενική της συμμετοχή μεγάλο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών και, προφανώς, βάζει ισχυρές παρακαταθήκες για το μέλλον, καθώς η δράση της παράταξής μας μόλις ξεκίνησε και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς.
Είναι – δυστυχώς – αναμενόμενο ότι τα κομματικά επιτελεία που καθοδηγούν τις κομματικές παρατάξεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να αποδομήσουν τόσο την επιτυχία όσο και την προοπτική της Προοδευτικής Συνεργασίας. Για να αποπροσανατολίσουν τους πάντες από την επικείμενη «συνεργασία» τους στο μοίρασμα της Καρέκλας μετά το ΤΕΕ και στον ΣΠΜΕ. Όλοι όμως σύντομα θα καταλάβουν πως ο αντιπερισπασμός προς την Προοδευτική Συνεργασία δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: είστε πια «συνεταιράκια».
Είναι, από την άλλη, εξίσου αναμενόμενο να επιχειρείται να καπελωθεί μια γνήσια ακηδεμόνευτη προσπάθεια για να εγγραφούν «εφεδρείες» προς μελλοντική χρήση. Ευσεβείς πόθοι… Δεν είμαστε κανενός και δεν αθροιζόμαστε με κανέναν.
Δηλώνουμε, λοιπόν, σε κάθε τόνο, προς κάθε κατεύθυνση και απέναντι στους «αρθρογράφους» και τους «κύκλους» (οι οποίοι «τους ενημέρωσαν») ότι η Προοδευτική Συνεργασία δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα και δεν καθοδηγείται από κανέναν υπουργό. Μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!
Εμείς είμαστε μαχόμενοι Πολιτικοί Μηχανικοί. Είμαστε πολιτικοποιημένα άτομα πλην όμως δεν έχουμε εξάρτηση από κανένα κόμμα. Δε δίνουμε λογαριασμό σε κάποιο πολιτικό κόμμα, παρά μόνο σε αυτούς που μας εμπιστεύονται. Δεν επιτρέπουμε λοιπόν σε κανέναν να καρπωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.
 
Τη Δευτέρα το πρωί ήμασταν στα γραφεία μας, δεν ήμασταν σε κανένα κόμμα να δώσουμε αναφορά.Κανείς εκ των 37 υποψηφίων μας δε συμμετέχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό όργανο! Ξεκινήσαμε από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά μας ένωσε ο κοινός μας προορισμός: να εκφράσουμε ακηδεμόνευτα μια νέα Προοδευτική φωνή. Και ουδεμία στήριξη (παρασκηνιακή, κομματική, οικονομική) δεν είχαμε από κανέναν άλλον, εκτός των υποψηφίων μας.
Να μην αθροίζουν λοιπόν το ποσοστό μας κατά το δοκούν! Να αντιληφθούν ΟΛΟΙ πως η κοινωνία διψάει για γνήσια ακηδεμόνευτα σχήματα. Που δεν είναι ενεργούμενα κομματικών επιτελείων. Που δεν είναι ζητιάνοι, όταν δουν κάποιον να αποκτάει εξουσία. Το ξέρουμε, τους φαίνεται δύσκολο να το πιστέψουν.
Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δε συμμετέχουν στη νομή της εξουσίας, όταν έχουν σοβαρές διαφωνίες με τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές. Με αυτούς αθροιζόμαστε. Αυτούς θέλουμε να εκφράσουμε. Και μαζί τους θα φτιάξουμε τη νέα Προοδευτική πλειοψηφία, ως αντίβαρο στις αδιέξοδες και ατελέσφορες πολιτικές που μας κατέστρεψαν.
Σας το λέμε απλά: η Προοδευτική Συνεργασία έχει για πρόσημο την Πρόοδο. Θέλουμε να μιλήσουμε με απλά πρακτικά λόγια, τη γλώσσα που μιλάμε στη δουλειά μας. Θέλουμε να λύσουμε προβλήματα του κλάδου. Να μιλήσουμε για Παραγωγή! Ήδη καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τον ΣΠΜΕ, στη σύντομη προεκλογική περίοδο.
Όχι μόνο δε θα προδώσουμε όσους αγνόησαν τη λάσπη και μας εμπιστεύτηκαν! Αλλά θα προσπαθήσουμε και να πείσουμε όσους απέχουν ότι η πρόοδος θα έρθει, μόνο αν όλοι μαζί το παλέψουμε!
Η Προοδευτική Συνεργασία, ακομμάτιστη, ακηδεμόνευτη, ακούραστη θα δώσει τον αγώνα για το καλό του Συλλόγου και του επαγγέλματος επιδιώκοντας τις ευρύτερες δυνατές συγκλήσεις με όσους έχουν το μυαλό τους στους συναδέλφους και όχι στην προσωπική τους κομματική ανέλιξη.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!


Αφήστε ένα σχόλιο