Γενικά

Play Store: αυτά είναι τα πρώτα κινητά που θα λάβουν GPU driver updates!

Αυτές είναι οι πρώτες συσκευές με Snapdragon chipsets που σύμφωνα με την Qualcomm θα λάβουν σύντομα GPU driver updates μέσω του Play Store. Κάλιο αργά παρά ποτέ, Qualcomm! Η Αμερικανική εταιρία είχε δηλώσει επίσημα από τον Δεκέμβριο πέρυσι (2019) ότι θα μπορούσε να δίνει αναβαθμίσεις λογισμικού στις GPU’s συγκεκριμένων συμβατών smartphones μέσω του Play Store…


Αυτές είναι οι πρώτες συσκευές με Snapdragon chipsets που σύμφωνα με την Qualcomm θα λάβουν σύντομα GPU driver updates μέσω του Play Store.


Κάλιο αργά παρά ποτέ,Qualcomm! Η Αμερικανική εταιρία είχε δηλώσει επίσημα από τον Δεκέμβριο πέρυσι (2019) ότι θα μπορούσε να δίνει αναβαθμίσεις λογισμικού στις GPU’s συγκεκριμένων συμβατών smartphones μέσω τουPlay Store(GPU driver updates) αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει κάτι άλλο γνωστό.

GPU driver updates

Καλά νέα όμως, αφού η εταιρία δήλωσε ότι πολλές συσκευές με Snapdragon 865/765 αλλά και 855 SoC αναμένεται να λάβουν τα πολυαναμενόμενα GPU driver updates. Ανάμεσα στα πρώτα που θα αναβαθμιστούν θα είναι τα:

  • Galaxy S10
  • Galaxy Note 10
  • Google Pixel 4

με αρκετές ακόμα συσκευές να προστεθούν στο άμεσο μέλλον. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα παραπάνω προέκυψαν από επίσημη συνεργασία της Qualcomm με την Google για το Android GPU Inspector tool, ένα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει στους developers να επιθεωρούν την χρήση της GPU στα παιχνίδια και να διαπιστώνουν που μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Σύμφωνα με την Αμερικανική εταιρία, μία τέτοια στενή συνεργασία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα βελτίωση στο frame rate παιχνιδιών (και ταυτόχρονη βελτίωση της αυτονομίας) έως και 40% σε κάποιες περιπτώσεις.

 Η Qualcomm τέλος δήλωσε ότι η διαδικασία τωνGPU driver updatesθα είναι πολύ εύκολη αφού θα γίνεται μέσω τουGoogle Play Store, όπως γίνονται καθημερινά οι αναβαθμίσεις των εφαρμογών μας. Σημειώστε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν και άλλα smartphones με με Snapdragon 865/875 αλλά και 855 SoCs.

Πηγή