Γενικά Ελλάδα

ΠΟΛΕΜΟΣ πάνω από το Αιγαίο! «Αγώνας διαρκείας» από τους Έλληνες πιλότους…!

Ελλάδαgreekair

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γιγαντωθεί οι προκλήσεις των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο, καθώς το Γενικό Επιτελείο προκλητικότατα και παράνομα ανήγγειλε πως η κυριαρχία της Τουρκίας ανέρχεται μέχρι την 25η παράλληλο.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες σημειώθηκαν περισσότερες από 19 αερομαχίες πάνω από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ενώ 7 από εκείνες εξελίχθησαν σε πολύ επικίνδυνες εμπλοκές, κατά τη διάρκεια των οποίων ευτυχώς απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα (και για τους δύσπιστους), πραγματοποιήθηκαν 39 παραβιάσει του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 18 παραβιάσεις του αθηναϊκού FIR. 6 από τα τουρκικά μαχητικά που προχώρησαν στις παραβιάσεις έφεραν βαρύ πολεμικό εξοπλισμό, ενώ στο σύνολο τους οι παραβιάσεις προκλήθηκαν από 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία εισέβαλλαν πολλές φορές.

Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν και στις θάλασσές μας, φανερώνοντας πως υπήρχαν τουρκικά υποβρύχια κοντά στα νησιά μας.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά σίγουρα δεν αναμένεται βελτίωση της κατάστασης και αποκλιμάκωση της έντασης.

 

voicenews.gr