Γενικά Παράξενα

Πράγματα που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γνωρίζετε για τον… αυνανισμό

Παράξενα


Μπορεί να μην θεωρείται πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό ταμπού, αλλά δεν συζητιέται πάντα εύκολα. Ας δούμε 6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν τον αυνανισμό που πιθανόν να μην γνωρίζετε.

  1. Οι άνθρωποι που έχουν πιο συχνά σεξουαλική επαφή, αυνανίζονται συχνότερα από όσους δεν έχουν.
  2. Οι γυναίκες που αυνανίζονται είναι στην πραγματικότητα περισσότερες από όσες το παραδέχονται.
  3. Ο αυνανισμός δεν συναντάται μόνο στον άνθρωπο, αλλά και σε πολλά είδη του ζωικού βασιλείου, τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά.
  4. Μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα η επίσημη ιατρική θέση ήταν ότι ο αυνανισμός προκαλεί σοβαρές βλάβες στην πνευματική και σωματική υγεία. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
  5. Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist, ο αυνανισμός στους άντρες μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
  6. Ο ανδρικός αυνανισμός στη αρχαία Αίγυπτο είχε σπουδαία θέση. Θεωρούσαν ότι ο θεός Ατούν δημιούργησε το σύμπαν αυνανιζόμενος μέχρι την εκσπερμάτωση, και οι διακυμάνσεις του Νείλου αποδίδονταν στη συχνότητα των εκσπερματώσεων του. Από την άλλη οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον αυνανισμό σαν ένα φυσιολογικό και υγιεινό υποκατάστατο για άλλες μορφές σεξουαλικής ηδονής.

altsantiri.gr


Αφήστε ένα σχόλιο