Γενικά

Πρετεντέρης: Την Κυριακή των προσεχών εκλογών θα λυθούν οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα Πολιτικήprete

Ο Γιάννης Πρετεντέρης σε συνέντευξή του μίλησε την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και και για την προσωπική σύγκρουση που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για Μητσοτάκη και ΝΔ
Αυτό κάνει ο Κυριάκος είναι πολύ έξυπνο, ότι δηλαδή έχει ένα λόγο ειλικρινή και μιλάει  για συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία. Δεν είναι μία λαϊκίστικη καταγγελτική αντιπολίτευση, ως είθισται . Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει πολύ. Το ρεύμα που θα επικρατήσει θα είναι ένα πνεύμα ριζικής απόρριψης της κυβέρνησης. Η επιτυχία του Μητσοτάκη αν έρθει ακόμα και με 42% θα είναι επιτυχία μίας μέρας. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η συνέχεια. Η ψήφος θα είναι ψήφος καταγγελίας και αντίδρασης απέναντι στην κυβέρνηση. Τα κόμματα πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται, αλλά όχι δεν είναι φθαρμένα ή διεφθαρμένοι ακόμα και πολιτικοί που απέχουν 5 χρόνια κάνουν come back.

Για εκλογές
Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης ζητά εκλογές σημαίνει ότι κόβει τα ενδιάμεσα σενάρια. Δηλαδή να βγάλει η παρούσα βουλή άλλη κυβέρνηση, σενάρια τα οποία ακούγονταν. Όταν η ΝΔ λέει ότι καταστρέφει την χώρα η κυβέρνηση δε γίνεται να μη ζητά εκλογές.

Για ΕΣΡ
Η Φώφη στήριξε για το ΕΣΡ γιατί ήξερε ότι δε θα γίνει. Κάποιος εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη τους έχει πει να βρίσκονται εκτός γραμμής με τη ΝΔ, δηλαδή να μην έχει το ΠΑΣΟΚ, ίδια στάση. Για να μην έχουν μία υποτιθέμενη ταύτιση με τη ΝΔ. Ανοησίες των συμβούλων. Δε μπορούν εκεί πέρα να είναι κομματικά πρόσωπα όπως τον Μουλόπουλου ας πούμε. Τύποι δηλαδή που είναι για σφαλιάρες.
Αν αποσυρόταν ο νόμος τα πρόσωπα θα ήταν σε δεύτερη μοίρα. Ένας νόμος που είναι Αντισυνταγματικός, έχουμε ένα θέατρο σκιών που λέει «Τι είναι αυτά που λέτε; Ο νομος υπάρχει». Αντί να πουν παιδιά χάσαμε και να κάτσουν κάτω και να φτιάξουν ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για το τηλεοπτικό θα έδειχνε μεγάλο κλίμα συναίνεσης. Αντί να κάνουν αυτό κάνουν προσχηματικά παιιχνιδάκια. Η ΝΔ στο πρόσωπο μπορεί να συμφωνήσει αλλά όχι. Η κυβέρνηση ηττήθηκε σε ένα σοβαρό θέμα, που το ανέβασε η ίδια, κακώς κατά την γνώμη μου – πήγε να ελέγξει την ενημέρωση αυτήν είναι η αλήθεια.
Έχω πει στον Μητσοτάκη να απονέμει ένα μετάλλιο στο Νίκο Παππά γιατί κάθε μέρα τους κάνεις μία χάρη. Να τον καλεί στην ΝΔ και να τον δίνει ένα μετάλλιο.
Ο Παππάς δεν μας είπε ότι ο Τζάμπας πέθανε. Είπε ότι θα φτιάξουν αυτοί ένα τζάμπα που θα βάλουν τον Καλογρίτσα να έχει κανάλι.. Βλέπω διάθεση της κυβέρνησης να ελέγξουν το ΕΣΡ. Λίγο να ξέρεις τα πρόσωπα κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια. Δεν είναι ανεξάρτητοι. Το ΕΣΡ μέχρι πρότινος έκοβε πρόστιμα, πρώτη φορά θα τρέξει διαγωνισμό.

Για MEGA
Οικονομικά προβλήματα δεν είχε. Ενεπλάκη σε σύγκρουση κυβέρνησης μετόχων και τραπεζών. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Αρνούμαι να μάθω γιατί στεναχωριέμαι με αυτήν την ιστορία. Ήρθαν τα πράγματα έτσι ώστε με ένα πολύ καλό brand name φυτοζωεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει.

Αν με ρώταγες πριν ένα χρόνο αν θα μου λείψει το δελτίο θα σου έλεγα ναι. Ακόμα δεν αισθάνομαι την έλλειψη έχω προσαρμόσει την ζωή μου.

Για την προσωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ήταν μία αλητεία με ένα πασπάλισμα φασισμού από πάνω (που δεν ερχόντουσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή μου). Όλοι κρινόμαστε και κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Όλα θα κριθούν ένα βράδυ Κυριακή στις εκλογές. Η πολιτικής τους θα κριθεί. Εγώ το βράδυ των εκλογών θα είμαι δημοσιογράφος και θα είμαι και στην τηλεόραση. Δεν θα είμαι στην πολιτική. Σίγουρα. Το 2019 δεν θα γίνουν εκλογές. Θα γίνουν νωρίτερα.

Για την αξιολόγηση
Δεν είναι δύσκολη η αξιολόγηση αυτή. Θα κλείσει δεν ξέρω πότε θα κλείσει. Δηλαδή και να κλείσει τι; Έχουν κλείσει 7 δεν έχει γίνει τίποτα.Δηλαδή και να την κλείσουν τι; Δεν δίνει κανένας μπράβο.

Για τον Νίκο Φίλη και την Εκκλησία
Δεν ανοίγεις καμία μάχη αν δεν την κρατήσεις μέχρι το τέλος. Ο Φίλης μιλάει λίγο παραπάνω απ’ ότι ακούει, πάντα αυτό ήταν το πρόβλημά του. Ο Φίλης μιλάει στην καρδιά της κάποιας αριστερά όπως λέει η ΕΦ.ΣΥΝ. που πουλάει 8.000 φύλλα και 800 η ΑΥΓΗ που τον στήριξαν. Αν ο Φίλης είχε συγκεντρώσει περισσότερους υποστηρικτές δεν είχε λόγο να μην τον κρατήσει ο Τσίπρας. Θα έλεγε είμαι με τον Φίλη και όχι με τον Ιερώνυμο.
Είμαι υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους, αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνω πραξικόπημα για να το επιβάλλω.

 


Αφήστε ένα σχόλιο