Γενικά Ελλάδα

Προδοσία άνευ προηγουμένο: Με απόφαση Καμίνη παρέδωσαν και το Α’ Νεκροταφείο στους Γερμανούς!

Ελλάδα


Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο! Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από απόφαση του Δημάρχου Αθηνών, παραδίνουμε το Α’ Νεκροταφείο στους Γερμανούς!

Ναι καλά διαβάσατε! Στο πλαίσιο της Γερμανικής έκθεσης «Documenta14» θα επιτρέψει την αναπαραγωγή ψιθύρων μέσα στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών!
Η συγκεκριμένη δράση φέρει τον γενικό τίτλο «Campaign» (εκστρατεία ψιθύρων) και αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ελληνικά έθιμα που επιβάλλουν απόλυτη ησυχία και κατάνυξη σε χώρους όπως τα κοιμητήρια.

Έτσι ύστερα από απόφαση του Δημαρχείου για τους επόμενους τρεις μήνες η ιερότητα και η επιβαλόμενη ησυχία στο παλαιότερο και ιστορικότερο κοιμητήριο της πρωτεύουσας θα διαταραχθεί από ήχους και ψιθυριστές ιστορίες που θα ακούγονται από ηχεία στο χώρο του νεκροταφείου!

Με πρόταση του Δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ενέκρινε την δωρεάν (!) παραχώρηση του Α’ κοιμητηρίου στην «Documenta14» για την παρουσίαση του έργου «Campaign» (εκστρατεία ψιθύρων) από τον θεατρικό καλλιτέχνη Pope. L.

Ο τελευταίος θα εντάξει το συγκεκριμένο δρώμενο στον κορμό των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της «Documenta14» σε διάφορους δημοσίους και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Αθηνάς. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έκθεση χρηματοδοτείται από κρατικούς και ιδιωτικούς Γερμανικούς στον σύνολο τους πόρους.

Η «Documenta» (Ντοκουμέντα) είναι μια διεθνής καλλιτεχνική έκθεση που διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 1955 με πρωτοβουλία του καλλιτέχνη Άρνολντ Μπόντε (Arnold Bode). Παράλληλα με την Μπιενάλε της Βενετίας είναι μια από δυο μεγάλες εκθέσεις τέχνης στην Ευρώπη. Η Ντοκουμέντα έχει τις ρίζες τις στην μεταπολεμική Γερμανία.

Έτσι επισκέπτες αλλά και πενθούντες συγγενείς των νεκρών δεν θα πρέπει να ξανφιάζονται ακούγοντας για ώρες ήχους αλλά και ηχογραφημένες απαγγελίες από σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας ηχεία, mp3 κτλ.

Η συγκεκριμένη performance θα λαμβάνει χώρα καθημερινά και για ώρες καθώς συμφωνά με την απόφαση, η μετάδοση του ηχητικού υλικού, τις καθημερινές μέρες θα είναι από τις 17:00 έως 20:00,το Σάββατο από τις 15:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή (ναι ακόμα και την Κυριακή) το ωράριο διευρύνεται από τις 14:00 έως και τις 20:00.