Γενικά Παράξενα

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΈΤΣΙ θα κόψετε ΕΝΤΕΛΩΣ το τσιγάρο χωρίς να πάρετε ΟΥΤΕ ΈΝΑ κιλό!

ΠαράξεναΈνα από τα συχνότερα ερωτήματα των καπνιστών – ιδιαίτερα των γυναικών- είναι: «πώς θα σταματήσω το κάπνισμα χωρίς να πάρω κιλά;» . Σας έχουμε καλά νέα!

Σύμφωνα με έρευνες, η αύξηση βάρους που παρατηρείται στους πρώην καπνιστές διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα και σχετίζεται με τη συχνότητα την οποία κάπνιζαν αλλά και στην κακή διατροφή. Αν λοιπόν πρόκειται να κόψετε το τσιγάρο και σας απασχολεί η εξωτερική σας εμφάνιση, δείτε παρακάτω τι συμβαίνει στο μεταβολισμό σας κατά τη διάρκεια αυτής τις διαδικασίας, αλλά και τρόπους για κρατηθείτε σε φόρμα!

Γιατί «παχαίνει» η διακοπή καπνίσματος;

Η νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο αυξάνει, ελάχιστα, το μεταβολισμό, με αποτέλεσμα όταν το διακόψετε να παρατηρήσετε μια μικρή αύξηση του βάρους σας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μεταβολισμός σας επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Επίσης, η νικοτίνη αποτελεί μια εθιστική ουσία. Επομένως, όταν σταματήσετε τη χορήγησή της στον οργανισμό σας εκείνος θα αντιδράσει δημιουργώντας σας εκνευρισμό και νευρικότητα, την οποία θα νιώσετε την ανάγκη να διοχετεύσετε στο φαγητό.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πάρετε κιλά;

Οι παρακάτω πρακτικές θα σας βοηθήσουν να μην αυξήσετε το βάρος σας και να υιοθετήσετε έναν νέο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής:

Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερη ποσότητα φαγητού, πιο συχνά.

Πίνετε πολλά υγρά, όπως χυμούς, πράσινο τσάι και νερό.

Αποφύγετε το αλκοόλ, τους καφέδες και ό,τι σας θυμίζει το κάπνισμα.

Δοκιμάστε να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, για να μην μπαίνετε στον πειρασμό να καπνίσετε ή να φάτε.

Προτιμήστε τους χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα και ζητήστε από τους φίλους σας, όταν καπνίζουν να μην το κάνουν μπροστά σας.

Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά σνακ με φρούτα, λαχανικά ή άλλα σνακ χαμηλότερης θερμιδικής αξίας.

Ξεκινήστε γυμναστική!